2022.06.30, Csütörtök
Különleges busz is segíti a bűnmegelőzést Baranyában
kormanyhivatal.hu

Különleges busz is segíti a bűnmegelőzést Baranyában

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.02.10. 21:00

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa és Baranya Megyei Kormányhivatal között az elmúlt év végén kötött együttműködési megállapodás alapján – a Nemzeti Bűnmegelőzési Startégia célkitűzéseinek támogatása érdekében – a tegnapi napon megalakult a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács.

Mint azt dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott az alakuló ülés előtti sajtótájékoztatón elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával az országos szervezethez hasonló felépítésű és célú, de megyei szintű testület felállítására elsőként Baranya megyében kerülhet sor. Hozzátette, azért is örül ennek, mert ez a Kormányhivatal igazságügyi terülten dolgozó szakemberei által végzett kiváló munka elismerése is egyben.

– A Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács létrejöttével, a szakterületen tapasztalható párhuzamosságok kiküszöbölésével, az önálló törekvések közös mederbe terelésével a bűnmegelőzés helyi szereplőinek összefogását erősítő kezdeményezések hatékony megvalósítására nyílik majd lehetőség - hangsúlyozta dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke.

A sajtótájékoztató keretében sor került annak a Mobil Bűnmegelőzési Centrumnak a bemutatására is, amelyet az idei évtől a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság használhat bűnmegelőzési tevékenysége erősítéséhez. A különleges mikrobusz kulcsait Balogh László rendőr ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes vette át dr. Hatala József elnöktől. Majd ezt követően dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető részletesen ismertette a járművel kapcsolatos tudnivalókat. Mint elmondta, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnak köszönhetően az országban összesen öt ilyen speciálisan felszerelt és kialakított kisbusz található. Ezekkel a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei fel tudják keresni a kistelepüléseket, és helyben tudják tájékoztatni a lakosságot. A buszban számos, az áldozattá válás elkerülését segítő információs anyag, bemutató eszköz található, tartozéka többek között egy olyan sátor is, mely betörésvédelmi szobává alakítható.

AktuálisBaranya megyebűnmegelőzésbuszBaranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés