2024.02.27, Kedd
Nagyjából egy hónap múlva megelevenednek a falak a Pécsi Gyermekklinikán
pecsimami.hu

Nagyjából egy hónap múlva megelevenednek a falak a Pécsi Gyermekklinikán

pecsimami.hu

2019.04.04. 14:00

A PTE-ÁOK Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája (röviden: Pécsi Gyermekklinika) ambulanciáján évente 12 ezer gyerek fordul meg. Az itt ücsörgő, fájdalommal és szorongással küszködő gyermekek számára a feszültséget csak tovább növeli a várakozás, kivizsgálás, kezelés. A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei olyan megoldást kerestek erre a problémára, ami hosszú távon is tartós marad. Innen eredt az Interaktív Mesefal projekt ötlete.

A Nevetnikék Alapítvány már évek óta szervezi a mesefalfestést a helyi vállalatok támogatásával, a harmóniát, békét, vidámságot sugárzó kórtermi falak jól lekötik a lurkók figyelmét. Az ambulancián olyan mesefal kivitelezését folytatják, ami nem pusztán gyermekbarátibbá teszi a látványt, hanem az ott várakozó gyerekek figyelmének lekötésére is szolgál. Egy olyan mesefalat hoznak létre, melyhez oda lehet menni, és játszani lehet vele, mert a fal szerves részeit képezik a játékok, a legapróbbaktól a kamaszokig mindenki talál benne kihívást, így a sok egyedi játék kipróbálása elűzi az unalmukat, és ezáltal csökkenti a szorongásukat.
A tavaly ősszel indult projekt az előkészületi és beszerzési szakaszok után április végén lép az utolsó stádiumba, ami nem más, mint maga a mesefal festése. A festészeti akció körülbelül 260 fő önkéntes bevonásával, öt hétvégén keresztül fog tartani. A látványterveket profi festőművész készítette, aki a „mecseki táj” témáját járta körül, és tervezte meg a folyosó egyik falát. A környezetünket körülölelő állat- és növényvilág jelenik meg rajta, az orfűi malom, a sárkányforrás, az égervölgyi tó és egyéb helyi sajátosságok szolgáltak ihlet-alapul. Cél volt továbbá, hogy olyan forma- és színvilágot hozzon, ami valóban ámulatba tudja ejteni az arra járó gyermekeket.

A festészeti akció április 27.-én kezdődik a Pécsi Gyermekklinika ambulanciáján, majd négy további hétvége után az alapítvány májusban egy átadó ünnepség keretében avatja fel a falat.
Amennyiben felkeltette az érdeklődését a projekt vagy további információra van szüksége, kérjük, forduljon Kőműves Glóriához, a [email protected] e-mail címen, vagy a 0630/580-4427 telefonszámon.

Forrás: pecsimami.hu

 

AktuálisBaranya megyePécsi GyermekklinikaNevetnikék AlapítványInteraktív Mesefalmesefalfestés