2024.04.24, Szerda
Két Tolna megyei tűzoltó csapat is bizonyított az UltraBalatonon
tolna.katasztrofavedelem.hu

Két Tolna megyei tűzoltó csapat is bizonyított az UltraBalatonon

tolna.katasztrofavedelem.hu

2019.05.15. 16:00

Két Tolna megyei tűzoltó csapat is indult a hétvégi UltraBalaton futóversenyen.

A szekszárdi tűzoltók csapata az SZDABCS nevet kapta, hozzájuk csatlakozott egy paksi kolléga. Első olvasatra bonyolult nevük a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság A és B szolgálati csoportjából ered. Az ötlet Lugosi Gábor fejéből pattant ki, ő intézte a regisztrációt még tavaly szeptemberben. A szekszárdi csapat egyike volt annak a 688 egységnek, mely a 10-13 fős váltók kategóriában indult. Céljuk az volt, hogy teljesíteni tudják a 221 kilométeres távot, melyhez minden csapattagnak nagyjából húsz kilométert kellett futnia, nappal napsütésben, éjszaka viszont szakadó esőben. Előzetes tervük a harminc órás szintidő volt, azonban jócskán alulbecsülték teljesítményüket, ugyanis az első futó elrajtolását követően alig több mint 22 óra telt el az utolsó befutóig. Ezzel a középmezőnyben végeztek.

A csapat tagjai Baksai Tamás, Gelner Lóránd, Kircz Imre, Kovács Tamás, Lőrinc Zoltán, Lugosi Gábor, Lukács Balázs, Nagy Dániel, Olasz Tamás, Samu Dávid és Szauer Szabolcs voltak. Két kollégájuk, Révész Ákos és Mihály Gábor pedig kerékpáron kísérte őket.

A Futótűz nevű csapat a 6 fős férfi kategóriában mérettette meg magát, egy női csapataggal kiegészülve. Itt 30 – 40 kilométert kellett megtenni mindenkinek, így 20 óra 55 perc alatt teljesítették a teljes távot, amivel a huszonötödikek lettek a kategóriában indult 95 csapat közül. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól Sághy-Takács Krisztián és Rácz Andrea, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságtól Szuprics Ferenc és Csire József, az Atomerőmű Tűzoltóságtól pedig Bartha Gergely és a már nyugállományba vonult Adorján József alkották a csapatot, őket a szintén erőműves Szintai László és az utánpótlást jelentő ifjabbik Bartha Gergely kísérték kerékpárral.

Mindkét csapatnak gratulálunk az embert próbáló feladat teljesítéséhez és a kiváló eredményekhez!

AktuálisUltraBalatonTolna megyetűzoltó