2024.04.18, Csütörtök
Közel 30 kilométernyi utat fejlesztenek a leendő mohácsi Duna-híd projektjében
turizmus.com

Közel 30 kilométernyi utat fejlesztenek a leendő mohácsi Duna-híd projektjében

2019.05.16. 16:57

A Mohácsot és Újmohácsot összekötő híd, valamint a hozzá kötődő utak tervezését a Speciálterv Építőmérnöki Kft. végzi.

A TED legfrissebb információi alapján újabb fordulóponthoz érkezett a Mohácson épülő Duna-híd.  Az új híd a mohácsi oldalon futó 56-os főút és az újmohácsi oldalon fekvő 5107-es út között teremt kapcsolatot. Ahogy azt már korábban megírtuk, a két település között kétszer egy sávos új közúti híd jön létre, melynek tervezett támaszköze 240 méter. Jelenleg komp biztosítja az átkelést a 17 ezres városba.

Új utak is tervezés alatt vannak

A Duna-híd engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésére a Speciálterv Építőmérnöki Kft.-vel köt szerződést a beruházó NIF Zrt. Az új közúti híd mellett a hozzá csatlakozó úthálózat tanulmánytervi, engedélyezési és kisajátítási tervét is el kell készítenie a nyertesnek. A tervezés az M6-os autópálya és az 51-es főút közötti szakaszra vonatkozik. A tervezendő főút hossza megközelítőleg 27 km.

A déli határ közelében ez lesz az első híd a Dunán, jelenleg a legközelebbi közúti átjáró Bajánál van, ami mintegy 50 kilométerre van Mohácstól. Az új híd, valamint a csatlakozó útszakaszok funkcionálisan együtt biztosítják az állami úthálózat átvezetését és kapcsolatát.

hídépítésAktuálismohácsútépítésDuna híd