2024.03.19, Kedd
Megépült az új egészségház Magyarszéken
baranya.hu

Megépült az új egészségház Magyarszéken

baranya.hu

2019.05.08. 20:00

Ünnepélyesen átadták újonnan megépült Magyarszéki Egészségházat, melyben egy háziorvosi és egy fogorvosi rendelő is helyet kapott, emellett egy védőnői szobát is kialakítottak.

Az átadó ünnepségen Kárpáti Jenő polgármester elmondta:

  • Az Egészségház létrehozása szép példája annak az összefogásnak, amelyet a Kormány, a Megyei Önkormányzat, és a település képviselő testülete mindenben támogatott, hogy a rendelkezésre álló EU-s források minél gyorsabban és hatékonyabban szolgálhassák mindannyiunk jólétét. Célunk, hogy a településen lakók otthon érezzék magukat, életük legyen biztonságos, tervezhető, és nem utolsó sorban egészséges. Bízom benne, hogy akik felkeresik a háziorvosi, fogorvosi rendelőket, a védőnő tanácsadást valamint az preventív egészségmegőrző szolgáltatásokat, azok a lehető legjobb környezetben, magas színvonalon vehetik igénybe az ellátást.

Az új épület megépítése mellett korszerű orvosi eszközök is szolgálják a magyarszéki, a ligeti, a mecsekpölöskei, az oroszlói, a bodolyabéri és a magyarhertelendi lakosok gyógyulását. A fogorvosi körzetbe 2500, a háziorvosi és védőnői körzetbe 1700 helyi és környékbeli lakos tartozik. Az új Egészségház építését és az új gyógyászati eszközök használatba állítását 117,7 millió forintból, a Terület és Településfejlesztési Operatív Programon belül elnyert pályázatból valósították meg.

AktuálisMagyarszékBaranya megyeMagyarszéki Egészségház