2024.04.23, Kedd
Készül a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Stratégia
MTI Fotó - illusztráció

Készül a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Stratégia

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.06.21. 20:00

Második alkalommal ült össze az év elején megalakult Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács. A Baranya Megyei Kormányhivatalban tartott június 12-i ülésen megkezdődött a megyei bűnmegelőzési stratégia előkészítése.

Az ülés elején az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársa, Solt Ágnes ismertette a kiskorúak veszélyeztetésével, illetve a családon belüli erőszakkal kapcsolatos kutatási eredményeket. Ezt követően a tanács tagjai munkacsoportokban gyűjtötték össze azokat a problémákat, amelyek megoldását a bűnmegelőzési stratégiától, illetve az ehhez kapcsolódó intézkedési tervtől várják. Az összegyűjtött problémák ismeretében javaslatokat fogalmaztak meg a stratégia vázlatának módosítására, kiegészítésére. A stratégiát előkészítő munkacsoportok az ülést követően is folytatják a munkájukat, és a végleges javaslatokat, véleményeket tartalmazó szakmai anyagokat 2019. július 15-ig állítják össze.

A Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács nemcsak a különböző szakmai szervezetek álláspontját szeretné megjeleníteni a most készülő bűnmegelőzési stratégiában, hanem az állampolgárokét is. Ennek megfelelően a közeljövőben a Baranyában élőket is megkérdezik, mit gondolnak erről a témáról. Az ehhez kapcsolódó kérdőív összeállítása jelenleg is zajlik.

AktuálisbűnmegelőzésBaranya Megyei Kormányhivatal