2024.07.17, Szerda
Tűzoltói biztosítás mellett zajlik majd a szerdai fáklyázás Baranyában
pixabay - illusztráció

Tűzoltói biztosítás mellett zajlik majd a szerdai fáklyázás Baranyában

baranya.katasztrofavedelem.hu

2019.06.17. 08:00

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. tervezett karbantartást végez a földgázhálózaton 2019. június 19-én hajnali 7:00 órától várhatóan 20-án hajnali 7:00 óráig.

A munkálatok ezen települések földgázellátásában okozhatnak szolgáltatásszünetet:

ADORJÁS, ARANYOSGADÁNY-KEMÉNYGADÁNY, BAKONYA, BARANYAHÍDVÉG, BASAL, BECEFA, BESENCE, BICSÉRD, BODA, BOGÁDMINDSZENT, BOTYKAPETERD, CSÁNYOSZRÓ, CSERKÚT, CSERTŐHEGYSZENTMÁRTON, HOBOL, KACSÓTA, KISASSZONYFA, KISSZENTMÁRTON, KIRÁLYEGYHÁZA, KŐVÁGÓSZŐLŐS, KŐVÁGÓTÖTTÖS, MAGYARMECSKE, MAGYARTELEK, MAILÁTHPUSZTA, NAGYCSÁNY, NAGYPETERD, ÓZDFALU, PÁPRÁD, PATAPOKLOSI, RÓZSAFA,  SÁMOD, SELLYE, SOMOGYAPÁTI, SOMOGYHATVAN, SZABADSZENTKIRÁLY, SZENTLŐRINC, SZIGETVÁR, VAJSZLÓ, ZÓK-PÁZDÁNY, ZSIBÓ

Mi is történik majd a karbantartás során?

A karbantartási munkálatok ideje alatt a gázvezeték hálózatba földgáz utánpótlás nem érkezik, a hálózatban már bent lévő földgáz azonban felhasználható a karbantartás időtartama alatt is. Annak érdekében, hogy a lakossági ügyfelek ellátását a munkálatok ideje alatt is a lehető legteljesebben biztosítsuk, arra kértük nagy energiaigényű ügyfeleinket, hogy termelő tevékenységüket szüneteltessék erre a napra. A nagyfogyasztó ügyfelek rendkívül együttműködőek voltak, tevékenységeik átszervezésével jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a terület földgázfelhasználása nagy mértékben csökkenjen és a rendszerbe már betáplált földgázmennyiség csaknem kizárólag a lakossági felhasználásra legyen fordítható.

Gázipari szakembereink azon dolgoznak, hogy az előre meghirdetett gázszünet a lehető legrövidebb ideig tartson. A beavatkozás jellegéből adódóan azonban arra kell számítani, hogy valóban érzékelni fogják a meghirdetett gázszünetet a településen élők.

A munkavégzéshez kapcsolódóan 2019. június 19-én a kora reggeli órákban ún. fáklyázást végeznek majd, Bicsérdtől kb. 0,5 km távolságra. A műveletet szakemberek felügyelik, a lakosságot nem veszélyezteti, azonban erős hang- és fényhatással jár. Ha ilyet hall vagy lát valaki ne lepődjön meg, ez a munkafolyamat természetes velejárója. A művelet során a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltói is jelen lesznek, biztosítják a helyszínt.

A szolgáltató szerelői megerősített ügyeletet tartanak majd, hogy zökkenőmentes legyen a karbantartást követő visszaállás a normál működésre. Igény esetén segítséget nyújtanak a lakosság számára is, pl. ha a karbantartás követően a nyomásszabályozó bekapcsolása gondot okozna.

Telefon: 06 80/42-42-42

A tervezett munkálatok kapcsán a gázszolgáltató kéri az ügyfelek türelmét és megértését.

Aktuálistűzoltói biztosításfáklyázásBaranya megyeE.ONkarbantartásgázvezeték