2024.04.26, Péntek
Interaktív egészségfejlesztő foglalkozásokat tart a Baranya Megyei Kormányhivatal
pexels - illusztráció

Interaktív egészségfejlesztő foglalkozásokat tart a Baranya Megyei Kormányhivatal

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.07.04. 13:47

A leukémiás és tumoros megbetegedésű gyermekek és testvéreik számára szervez rekreációs táborokat a Tölösi Péter Alapítvány Pécsett. A résztvevőknek a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa is rendszeresen tart interaktív egészségfejlesztő foglalkozásokat.

A pécsi Tölösi Péter Alapítvány idén is több nyári rekreációs élménytábort szervezett a daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek és családtagjaik részére, amelyek során a kormányhivatal szakembere is hozzájárul a gyerekek egészségtudatos életmódjának kialakításához.

A program lényege, hogy a gyerekek nyelvén – közérthetően, ugyanakkor játékosan –, érdekes kísérleteken, feladatokon keresztül mutatja be a higiénével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, amelyek így könnyebben rögzülnek, és a mindennapok részévé válnak.

A kezdeményezésnek köszönhetően a táborozók megismerkedhetnek a mikroorganizmusok világával, a „jó” és „rossz” baktériumokkal, a kórokozókkal, a kormányhivatal laboratóriumának tevékenységével. A speciálisan a gyerekek számára kialakított program során a résztvevők megtanulhatják a helyes kézmosási technikákat, hallhatnak a cseppfertőzés veszélyeiről, a tudatos antibiotikum-használat fontosságáról és a „szuperbaktériumokról”, valamint a konyhai higiénia jelentőségéről is.

Aktuálisegészségfejlesztő foglalkozásBaranya Megyei Kormányhivatalrekreációs táborTölösi Péter AlapítványPécs