2024.04.21, Vasárnap
Négy újonnan kiképzett tűzoltó kezdte meg szolgálatát Baranya megyében
baranya.katasztrofavedelem.hu - Fotós: dr. Polgár Miklós tűzoltó százados

Négy újonnan kiképzett tűzoltó kezdte meg szolgálatát Baranya megyében

baranya.katasztrofavedelem.hu

2019.07.17. 13:11

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc tűzoltó - az öt hónapos képzést követően - ünnepélyes keretek között tett esküt, amellyel elkötelezték magukat, hogy felkészültségük és tudásuk legjavát adva sietnek a bajbajutottak segítségére és mentenek életet, anyagi javakat. A hetvenkilenc tűzoltó közül négyen a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába kerülve szolgálják a megye biztonságát.

A négy tűzoltót 2019. július 15. napján Mácsai Antal tűzoltó ezredes főtanácsos, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte életük újabb meghatározó szakaszának kezdetén és egyben felhívta figyelmüket arra, hogy egy bajtársias, egymásért kiálló csapat tagjaivá váltak és számukra a folyamatos fejlődés elengedhetetlen.

Arra kérte az igazgató az igazgatóság állományába lépő tűzoltókat, hogy legyenek méltóak az egyenruha viselésére és legjobb tudásuk alapján lássák el a feladataikat, védjék és óvják az állampolgárok életét, testi épségét és javait. Az igazgató mindezekhez kitartást és jó egészséget kívánt számukra.

A négy új baranyai tűzoltó közül Hárságyi Olivér tűzoltó őrmester és Szabó Gergely tűzoltó őrmester a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Komlói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, Mózsi Marcell tűzoltó őrmester és Panka György Richárd tűzoltó őrmester a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Siklósi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományát erősítik.

Galéria

AktuálisBaranya megyekiképzéskatasztrófavédelem