2024.04.25, Csütörtök
Ötemeletes modern épülettel bővül a pécsi egyetem
pte.hu / Pécsi Tudományegyetem

Ötemeletes modern épülettel bővül a pécsi egyetem

mti.hu

2019.07.29. 16:23

A beruházással leválthatják a belvárosi rossz energetikájú ingatlanokat.

Hétmilliárd forintos támogatásból épít új elméleti tömböt a Pécsi Tudományegyetem (PTE). Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretéből megvalósuló fejlesztések részeként indulhat meg a fogászati elméleti tömb, valamint jelentős informatikai fejlesztés kivitelezése.

A korszerű és gazdaságosan fenntartható új épület öt emelettel fog megépülni csaknem háromezer négyzetméter hasznos alapterületen. A több mint hatvan fogászati székes oktatási intézmény a régi belvárosi rossz energetikájú ingatlanokat váltja majd ki az orvosi campushoz közel.

 

Négyszeresére bővítik az internet eddigi sávszélességét

A projekt keretében informatikai fejlesztés is megvalósul, az egyetemi telephelyek közötti gerinchálózat sávszélességét az eddig elérhető négyszeresére bővítik. Mindez a jövőben az egyes telephelyeken átívelő, több tudományterületet magába foglaló oktatási, kutatási és munkát, valamint a betegellátási feladatokat fogja támogatni.

A folytatásban, de még az év végéig teljesen megújulhat az állam- és jogtudományi kar és a közgazdaságtudományi kar épületeiben található vezeték nélküli hálózat, valamint fejlesztik az Ifjúság úti campus két épületének vezeték nélküli internetes hálózatát is.

PécsAktuálisPécsi TudományegyetemEmberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)