2024.04.23, Kedd
Újabb kukásautók közlekednek Pécsett
Seres Gépipari és Kereskedelmi Kft. - Facebook: illusztráció

Újabb kukásautók közlekednek Pécsett

pbkik.hu

2019.07.17. 22:03

A „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Pécs Város térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt keretében a Seres Gépipari és Kereskedelmi Kft. és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának szerződése alapján 2019.07.01-én 10 db vadonatúj Seres felépítménnyel ellátott kukásautót adtak át a Biokom Kft. telephelyén.

A Seres Kft. a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) tagja, 100 %-ban magyar tulajdonú vállalkozás. A cég kommunális gépjármű felépítmény gyártással, valamint hidraulika és gépszerviz tevékenységgel foglalkozik. 2 telephelyük van az országban, – Pécsett és Barcson- ahol közel 100 fő munkavállalót foglalkoztatnak. A Seres Kft. 2018-as árbevétele meghaladta a 2,4 Mrd Ft-ot.

Az új autóknak köszönhetően egyrészről megújul a Biokom Kft. flottája, aminek köszönhetően a régi nem gazdaságos járműveiket ki tudják vonni a forgalomból, másrészről több háztartást tudnak elérni. Pécsett, a város fekvésének a jellegéből adódóan sokszor problémát jelentett a meredek, szűk utcákban a közlekedés. Az új szerzeményeknek köszönhetően, azonban ezt is sikerül orvosolniuk.

AktuáliskukásautóPécsBaranya megyehulladékgazdálkodásSeres Kft.Biokom Kft.