2024.04.25, Csütörtök
Új orvosi rendelőt adtak át Ócsárdon
pixabay - illusztráció

Új orvosi rendelőt adtak át Ócsárdon

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.09.03. 15:09

A védőnői szolgálatnak is helyet adó, modern orvosi rendelőt közfoglalkoztatási pályázat segítségével építette meg a település.

A beruházás anyag- és bérköltségeit a kormány 43 millió forinttal támogatta, ezt az összeget Ócsárd község önkormányzata további három millió forinttal egészítette ki.

Az augusztus 26-i ünnepélyes szalagátvágáson részt vett dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Nagy Csaba országgyűlési képviselő is. Keserü Zoltán, a település polgármestere megköszönte a kormányzati segítséget, valamint a kormányhivatal közfoglalkoztatási programokhoz nyújtott szakmai támogatását. Mint elmondta, a településen élőknek nagyon sokat jelent az új rendelő, mostantól az eddiginél sokkal jobb körülmények fogadják a gyógyulni vágyókat és a kismamákat.

Ócsárd Község Önkormányzata 2012 óta vesz részt a kormányhivatal által koordinált hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási, továbbá a járási Start-munka programok megvalósításában. A mezőgazdasági programban jelenleg 2 hektáron zöldség- és gyümölcstermesztést, illetve 7,5 hektáron gyógynövénytermesztést végeznek. A község kiemelkedő közfoglalkoztatási tevékenységének köszönhetően, jó gyakorlatainak elismerésként 2016-ban Start Plusz díjat is kapott. Ebből az összegből iparterületi ingatlant vásároltak, amelyen betonelem-gyártást végeznek. Görcsöny községgel együttműködve 2018 decemberében megalapították a Baranya Kamrája Termelő és Szociális Szövetkezetet, amelyben a mezőgazdasági program keretében megtermelt zöldségek és gyümölcsök feldolgozását és értékesítését végzik.

Aktuálisorvosi rendelőÓcsárdBaranya megye