2023.09.27, Szerda
Megyei lövészversenyt szerveztek a tűzoltók Bogdásán
katasztrofavedelem - Fotós: Ancsin Zoltán

Megyei lövészversenyt szerveztek a tűzoltók Bogdásán

baranya.katasztrofavedelem.hu

2019.10.15. 20:00

Az elmúlt héten - hagyományteremtő céllal - rendezte meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az I. Pécsi Tűzoltó Lövészversenyt Bogdásán, a körcsönyepusztai lőtéren.

A verseny célja az volt, hogy az igazgatóságon dolgozó tűzoltó sportvadászok, sportlövők részére lehetőséget teremtsen az aktív sporttevékenységre, versenyzésre, az egészséges versenyszellem kialakítására, valamint a sport- és vadászbaráti kapcsolatok teremtésére, ápolására.

A megmérettetésen csak érvényes vadászjeggyel vagy sportlövő egyesületi tagsággal és érvényes fegyvertartási engedéllyel rendelkezők indulhattak.

A verseny során a vadászat alapelvei voltak az irányadóak: „a Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna.”

A lövészversenyen korongvadász, kisgolyós futóvad lövészet és kisgolyós szabadkézi állóvad lövészet versenyszámokban mérték össze tudásukat a versenyzők. A három versenyszám összesítése alapján alakult ki az I. Pécsi Tűzoltó Lövészverseny végeredménye:

1. Vetusinszki Balázs

2. Ádám Jenő

3. Sipos István Gyula.

A verseny jó hangulatban telt, a résztvevők felkészültségére nem lehetett panasz, szoros küzdelemben alakult ki a végső sorrend. A versenyzők elégedetten - bízva abban, hogy jövőre újra számot adhatnak tudásukról - köszöntek el egymástól a rendezvény végén.

Galéria

AktuálisPécsi Tűzoltó LövészversenyBaranya megyeBogdása