2024.04.20, Szombat
Sikeres állásbörzét tartott Pécsett a kormányhivatal
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc - illusztráció

Sikeres állásbörzét tartott Pécsett a kormányhivatal

Baranya Megyei Kormányhivatal

2019.11.22. 15:14

Több száz álláskereső érdeklődött a térségben elérhető nyitott pozíciók iránt a Baranya Megyei kormányhivatal karriernapján november 20-án. Az állásbörzét a TOP 5.1.1-15-BA1-2016-00001 „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért” európai uniós program keretében rendezték meg.

A kihelyezett standokon 45 munkáltató képviselője várta a munkát keresőket, hogy személyesen tájékoztassa őket az álláslehetőségekről. Az érdeklődők számos – az adott munkakörben elvárt végzettség szerint csoportosított – ajánlat közül kereshették meg a számukra leginkább megfelelőt, illetve személyesen is leadhatták önéletrajzukat a megjelent cégek munkatársainál.

Az ajánlatok nagy része Baranya megyei munkavégzéshez kötődött, de akadtak a megyehatáron kívüli álláslehetőségek is. A nyitott pozíciók több szakmacsoportból kerültek ki: a jelentkezők többek között a gépipar, a mezőgazdaság, a vendéglátás-idegenforgalom, az élelmiszeripar és a közlekedés területén meghirdetett ajánlatok közül is válogathattak.

A rendezvényhez kapcsolódóan munkáltatói kávéház is várta a cégek vezetőit, akikkel a kormánymegbízott személyesen egyeztetett annak érdekében, hogy a TOP 5.1.1 projektben rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabb, a térség munkaerőpiaci szereplői által megfogalmazott igények figyelembevételével használják fel.

Dr. Horváth Zoltán elmondta: a kormányhivatal számos eszközzel – képzésekkel, bértámogatással – tud segíteni annak érdekében, hogy a munkaerőpiac különböző szereplői mielőbb egymásra találjanak. Kiemelte azt a reformprogramot is, amelynek köszönhetően augusztus óta 1831 baranyai ember juthatott vissza az elsődleges munkaerőpiacra. Ebben a programban a foglalkoztatási szakemberek a regisztrált álláskeresőket – személyes beszélgetést követően – különböző kategóriákba sorolják, például a végzettség, az aktuális élethelyzet és a motiváció alapján, majd ezt követően közvetítik őket a számukra leginkább megfelelő munkáltatóhoz. A szegmentálásnak köszönhetően a kormányhivatal egyedi, személyre szabott segítséget tud nyújtani az álláskeresőknek és sikeresebben tudja kiszolgálni a munkaadói igényeket is.

AktuálisPécsBaranya megyeállásbörzefelzárkóztatás