2024.06.16, Vasárnap
A négygyermekes anyák szja-mentessége évi 500-600 ezer forintot hagy a családoknál
pixabay - illusztráció

A négygyermekes anyák szja-mentessége évi 500-600 ezer forintot hagy a családoknál

MTI

2019.12.30. 15:20

A legalább négygyermekes anyák január elsején életbe lépő szja-mentessége az átlagkeresetet alapul véve évi 500-600 ezer forintot hagy az érintett családoknál - mondta Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese szombaton az M1 aktuális csatornán.

A műsorban elhangzott, hogy eddig csaknem százezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását. Január elsején pedig életbe lép a nagyszülői gyed és a legalább négygyermekes édesanyák szja-mentessége.

Kutassy Jenő hangsúlyozta, hogy a kormány családvédelmi intézkedései segítenek leküzdeni a gyermekvállalás "anyagi és gondolkodásmódbeli akadályait" is. A légnépszerűbb támogatási formák között a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), a babaváró kölcsönt és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását emelte ki.

Közölte, a nagyszülői gyed a szülők munkába állását is támogatja. A NOE elnökhelyettesének álláspontja szerint ennek a lehetőségnek a szülők és a nagyszülők is örülnek.    

A legalább négygyermekes édesanyák szja-mentessége az átlagkeresetet alapul véve évi 500-600 ezer forintos többletforrást is jelenthet a családoknak - ismertette Kutassy Jenő.

Aktuálisszja-mentességnégygyermekes anyákcsaládvédelmi akciótervgyermekvállalás