2024.03.28, Csütörtök
Őrizetben az embercsempészek
police.hu - Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Kölked térségében.

Őrizetben az embercsempészek

police.hu

2019.12.23. 20:00

Két szír, valamint egy magyar állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

A rendőrök 2019. december 21-én 2 óra 45 perckor öt határsértőt fogtak el. A Horvátországból illegálisan érkezett férfiak szír állampolgárnak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a migránsokat előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd meghallgatásukat követően a hatályos visszafogadási egyezmény alapján átadták a horvát hatóságoknak.​

A bevezetett intézkedések eredményeképpen a migránsok elfogását követően a rendőrök a helyszín közelében több olyan autót ellenőriztek, amelyekkel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy a migránsok továbbszállításához köthetők. Az autókat vezető sofőrök közül egy 42, valamint egy 23 éves férfi szír állampolgár nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon. A rendőrök - a harmadik autót vezető 47 éves magyar állampolgárságú férfival együtt - elfogták, valamint előállították őket a főkapitányságra. A gépjárműveket lefoglalták, a sofőröket kihallgatták gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket. A két szír állampolgár ellen embercsempészés, a harmadik, magyar állampolgárságú férfi ellen embercsempészés kísérlete miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

AktuálisembercsempészésBaranya megyehatársértők