2024.03.29, Péntek
POSZT - MTT: egyelőre nincs megállapodás a tulajdonosok között a találkozó jövőjéről
poszt.hu - illusztráció

POSZT - MTT: egyelőre nincs megállapodás a tulajdonosok között a találkozó jövőjéről

MTI

2020.01.24. 15:51

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) egyelőre nem állapodott meg a pécsi városvezetéssel arról, hogy az idei országos színházi találkozó idén és a következő években a baranyai megyeszékhelyen vagy másutt legyen - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Mindezt arra reagálva közölte az MTT, hogy a pécsi önkormányzat szerdai közleményében az szerepelt: a helyhatóság kötelezettséget vállal arra, hogy a korábbi 30 felett további 20 millió forintot biztosít az idei és az önkormányzati ciklus teljes ideje alatti években a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) megrendezésére.

Az MTT pénteki közleménye emlékeztet arra, hogy a POSZT-ot szervező cég tulajdonosi szerkezete megváltozott: a Magyar Színházi Társaság ingyenesen elajándékozta tulajdonrészét a Magyar Teátrumi Társaságnak, erről aláírt szerződés tanúskodik. A POSZF Nkft.-nek jelenleg két tulajdonosa van: 66 százalékban a Pécs városa által tulajdonolt Zsolnay Örökségkezelő, 33 százalékban pedig a Magyar Teátrumi Társaság birtokolja.

"A megjelent hírekkel ellentétben a Magyar Teátrumi Társaság nem állapodott meg Pécs város vezetőivel sem abban, hogy a 2020-as POSZT Pécsett lesz, sem abban, hogy a következő években ott - vagy máshol - lenne. A tárgyalások zajlanak a kérdésben, az MTT a megállapodásra törekszik" - olvasható a Magyar Teátrumi Társaság pénteki közleményében.

AktuálisPécsBaranya megyePOSZTpécsi városvezetésZSÖK