2023.09.25, Hétfő
Sikeresen zárult a „Tabuk nélkül” című műhelysorozat első fele Pécsett
police.hu

Sikeresen zárult a „Tabuk nélkül” című műhelysorozat első fele Pécsett

police.hu

2020.01.13. 16:00

A programsorozat kiemelt hangsúlyt fektet a gyermek- és fiatalkori bűnözés, az áldozattá válás, valamint a bűnismétlés megelőzésére.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló pályázati programsorozat - amely élménypedagógiai eszközök alkalmazásával kíván új ismereteket átadni a kiskorúakkal foglalkozó szakemberek számára - a jelzőrendszeri tagok számára indult 2019 szeptemberében.

A műhelysorozat első felében a bűnmegelőzés területeinek – mint például internetbiztonság, drogprevenció és áldozatvédelem – széleskörű bemutatásához neves szakembereket kért fel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

A résztvevők először Tóth József és Nagy-Bíró István pszichológus-trénerek interaktív előadásain vettek részt. Ezt követően a Pécsi Törvényszék és a Baranya Megyei Főügyészség közreműködésével megvalósuló „Gondold át!” drogprevenciós színházi perszimulációt tekinthették meg, amely dr. Antal Gábor törvényszéki csoportvezető bíró, dr. Gyimesi Róbert ügyész és dr. Antal Marcella ügyvéd közreműködésével valósult meg.

A fiatalok által jól ismert virtuális térbe, a robotika és 3D-s alkotások világába dr. Máté István Zsolt igazságügyi informatikai szakértő, Amrein György, a Pécsi Szakképzési Centrum Ziernowszky Károly Műszaki Szakgimnázium igazgatója, valamint az egyik legismertebb magyar youtube-sztár, GergelyViktor kalauzolta a 37 műhelytagot.

A projekt decemberi zárásaként a pedagógusokból, védőnőkből, szociális gondozókból álló csoporttagok dr. Kozma Zsolt egyetemi adjunktus, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Igazságügyi Orvostani Intézet vezetőjének közreműködésével ismerkedtek meg szemináriumi foglalkozások keretében az intézet laboratóriumával, ezen belül a legális és illegális drogok toxikológiai jelentőségével, valamint ezzel összefüggésben a patológia és genetika szerepével.

Galéria

AktuálisTabuk nélkülPécsBaranya megyefiatalkori bűnözés