2023.02.07, Kedd
Kisgyermekesek képzésére, elhelyezkedésük támogatására igényelhető hozzájárulás
pixabay - illusztráció

Kisgyermekesek képzésére, elhelyezkedésük támogatására igényelhető hozzájárulás

MTI, kormany.hu

2020.02.06. 10:00

Február 3-ától adható be a támogatási kérelem a Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása című kiemelt pályázati felhívásra.

A 3 milliárd forintos keretösszegű program célja a kisgyermeket nevelő szülők képzésekben való részvételének elősegítése, foglalkoztathatóságuk javítása, munkába való visszatérésük támogatása – mondta Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megjelent pályázati felhívás célcsoportját azok a kisgyermeket nevelő szülők alkotják, akik a támogatási kérelem benyújtásakor csecsemőgondozási, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban vagy gyermeknevelési támogatásban részesülnek.

Kiemelt célcsoportot képeznek az alacsony iskolai végzettségű vagy szakképzettséggel nem rendelkező, kisgyermeket nevelő szülők, akik a program keretében ösztöndíjban részesülhetnek, amennyiben általános iskolai vagy középiskolai tanulmányaikat folytatják, esetleg szakmai képzésben vesznek részt – emelte ki Rákossy Balázs.

A támogatás részeként többek között ösztöndíj folyósítása, mentori tevékenység biztosítása, nyelvi és informatikai képzések szervezése valósulhat meg.

A támogatási kérelem benyújtására a Magyar Államkincstár, KINCSINFO Nonprofit Kft., valamint az OFA Nonprofit Kft. jogosult konzorciumi formában – ismertette az államtitkár.

A pályázati felhívás a kapcsolódó anyagok menüpont alatt érhető el.

Aktuáliskisgyermekes szülőképzéstámogatás