2024.04.20, Szombat
Társasházak tűzvédelméről volt szó a kerekasztal beszélgetésen
Fotó: Arató Gábor tű. százados - Baranya MKI

Társasházak tűzvédelméről volt szó a kerekasztal beszélgetésen

baranya.katasztrofavedelem.hu

2020.02.13. 20:00

A Lakásszövetkezek és Társasházak Baranya Megyei Szövetsége (LAKTÁSZ) kerekasztal beszélgetést szervezett, amelyen a megyei katasztrófavédelem is képviselte magát.

A rendszerint minden hónap első szerdájára megszervezett rendezvényen, interaktív formában zajlanak a beszélgetések más és más, a társasházakat érintő aktuális témákban. A februárban az Országos Tűzvédelmi Szabályzat módosítása, a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdések és a jó gyakorlat közös kialakítása volt a katasztrófavédelem által a megbeszélésre vitt téma.

A rendezvényen a hatósági terület mellett a kéményseprő-ipari szerv Baranya Megyei Ellátási Csoport vezetője és a kéményseprőmesterek is jelen voltak, akik a szakterületüket illetően válaszoltak a kérdésekre.

Az interaktív előadások célja az információk átadásán felül az együttgondolkodás megteremtése, a jó gyakorlatok kialakítása volt, ezzel is növelve az együttműködést a katasztrófavédelem és a társasházkezelők között annak érdekében, hogy a közös célt, a biztonságot a lehető leggördülékenyebb módon megteremtsék.

Aktuálistársasházak tűzvédelme