2023.01.30, Hétfő
Megújult a betegellátás Pécs legnagyobb rendelőintézetében
pixabay - illusztráció

Megújult a betegellátás Pécs legnagyobb rendelőintézetében

MTI

2020.03.26. 15:35

Közel 300 millió forint fejlesztés keretében korszerűsítették a betegellátást a baranyai megyeszékhely legnagyobb rendelőintézetében - közölte a pécsi önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

Felidézték: az előző városvezetés döntése nyomán indult fejlesztés keretében indult meg a járóbeteg-szakellátás modernizálása a tömbházas Uránvárosban álló létesítményben. A célok megvalósításához az Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében e célra több mint 290 millió forintot nyert el a város még 2017-ben.

A teljes egészében fejlesztési forrásból megvalósuló program során a szemészeti, a neurológiai, a nőgyógyászati, a röntgendiagnosztikai, a kardiológiai és a bőrgyógyászati ellátás újult meg a rendelőhelyiségek korszerűsítésével és modern orvosi eszközök beszerzésével - írták.

A közlemény szerint lezárultak a betegellátás fejlesztését célzó beruházások az uránvárosi rendelőintézetben, ugyanakkor nyárig zajlik még az épület - a területi operatív program több mint 400 millió forintos keretéből megvalósuló - energetikai korszerűsítése.

Pécsen a szakrendeléseket összefogó Egyesített Egészségügyi Intézmények három rendelőintézetet működtet: a belvárosi épületet már korábban felújították, illetve korszerűsítették benne az betegellátást csaknem félmilliárd forint értékben, Pécs legnépesebb városrészében, a panelházas Kertvárosban pedig több mint 300 millió forintból új rendelőintézetet alakítottak ki két évvel ezelőtt.

AktuálisPécsBaranya megyebetegellátáskorszerűsítésEFOP