2024.06.18, Kedd
Nőnapon adták át az Év női példaképe díjakat Baranyában!
Pécsi Család-és KarrierPont

Nőnapon adták át az Év női példaképe díjakat Baranyában!

Pécsi Család-és KarrierPont

2020.03.09. 18:54

Nőnapon adták át az „Év női példaképe Baranyában” pályázat díjait, melyen ismét különleges élettörténeteket, inspiráló gondolatokat ismerhettünk meg. Nagy örömünkre, a tavalyi év sikerei után idén is sok nő érezte a bátorságot magában, és megosztotta velünk történetét.

Az Év női példaképe pályázat célja, hogy bemutassa és elismerje azokat a Baranya megyei nőket, anyákat, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak és mások számára is inspirációként szolgálnak.

A pályázatra bárki jelölhette saját magát, illetve olyan barátját, rokonát, ismerősét, akit érdemesnek tartott a díjra. Az idei évben leginkább olyan nők pályázatát vártuk, akik elsősorban vidékfejlesztésben, térségfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, új- illetve hagyományos ágazatokban dolgoznak. A pályázat fontossága abban rejlik, hogy megmutassa nekünk, ugyan a résztvevők egytől egyig óriási kihívásokkal néznek szembe az év minden napján, életük több területén, mégis kivívva a körülöttük élők elismerését, sikeresen teremtik meg családjuk számára a harmóniát és érnek el munkájukban is sikereket.

Az idei évben a Pécsi Család- és KarrierPont közösségi oldalán beérkezett szavazatok alapján a közönségdíjat Dr. Bereczki-Barna Szilvia nyerte meg. Szilvia a Hurcibaba Egyesület alapítója és vezetője, mely az irányítása alatt végzi szerteágazó munkáját, a kisgyermekgondozáshoz, környezettudatos háztartásvezetéshez, az egészséges életmódhoz kapcsolódó előadásokat szervez, valamint különböző témájú workshopokat tart.  Férjével 4 gyermeket nevel és folyamatosan törekszik a munka és magánélet egyensúlyának fenntartására. A legnagyobb kihívást a két terület elhatárolása jelenti, egyre jobban ügyel arra, hogy csak ”nyitvatartási időben” dolgozzon, így a családjával töltött időben teljes figyelemmel tud lenni feléjük.

A benyújtott pályaműveket szakmai zsűri is elbírálta és kiválasztotta közülük a leginspirálóbbat . A szakmai díjat Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka kapta. Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka három gyermek édesanyja, feleség, háziasszony, egy gazdaság vezetője, egy hulladékmentes műhely alapítója, egy zöldhulladék átvevőhely üzemeltetője, egy odútelep fenntartója, vállalkozó és önkéntes. A létrehozott családi gazdaság mostanra egy értékeket hordozó, jövőbe mutató vállalkozássá nőtte ki magát. Boglárka megalapítottam a BT Regiment Kreatív Műhelyt, ahol a saját maga által vegyszermentesen termelt növényeket dolgozza fel a legkreatívabb módokon, hulladékmentesen. Gazdaságukban ősmagyar gyümölcsöst, bogyós termő ültetvényt, több mint 100 különböző fajta fűszer- és gyógynövényt és számos zöldségkultúrát termesztenek és gondoznak a legnagyobb odafigyeléssel, gyermekei aktív részvételével, ízig-vérig családi vállalásként. A gazdaság szerves részét képezi egy zöldhulladék átvevőhely, mely keretein belül biztosítják a környékbeli lakosok számára a zöldhulladék átvételét, komposztálását, majd igény szerint a kész komposzt visszaosztását.

A választás természetesen nagyon nehéz volt, hiszen minden pályázó személyében egy különleges és példaértékű élettörténetet ismerhettünk meg. Reméljük, történeteik sokak számára inspirációként tudnak szolgálni!

A pályázat ünnepélyes díjátadójára 2020. március 8.-án, 16.00-kor, a Lauber Dezső sportcsarnokban került sor, a Pécsimami Közhasznú Egyesület családi délutánján. A díjakat Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója adta át.

Az Év női példaképe pályázat a „Munka ÉS Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” című, EFOP-1.2.9-17-2017-00082 számú pályázati projekt elemeként valósult meg.

AktuálisÉv női példaképe Baranyábannőnapdíjátadás