2024.04.26, Péntek
Koronavírus - Hollókő, Szentendre, Szarvas, Tokaj, Velence: mindenki maradjon otthon húsvétkor is!
pixabay - illusztráció

Koronavírus - Hollókő, Szentendre, Szarvas, Tokaj, Velence: mindenki maradjon otthon húsvétkor is!

MTI

2020.04.08. 20:00

A Balaton-parti Tihany polgármesterének felhívása után újabb települések - köztük Hollókő, Szentendre, Tokaj, Velence, Békésszentandrás és Szarvas - vezetői kérik a húsvéti ünnepekhez közeledve, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak el népszerű kirándulási helyszíneikre. Szentendrén az ünnepekre elrendelték a belváros részlegesen lezárását.

Baranya megye több népszerű üdülőtelepülésének önkormányzata is otthonmaradásra szólította fel az embereket az ünnepek előtt.

A pécsiek kedvelt kirándulóhelyén, a Mecsek hegyei között lévő Orfűn már korábban bezárták a település látnivalóit, és polgárőrökkel segítenek megakadályozni a tavak környékén sétáló, kiránduló emberek csoportosulását. A falu vezetői a sétányok helyett az erdei utak használatára buzdítják az embereket. A szomszédos Abaligeten is figyelemfelhívó tábla szólítja otthonmaradásra azokat, akik a helyi csónakázótó környékén pihennének. A pécsiek körében leggyakrabban látogatott malomvölgyi tavak mentén a játszótereket már lezárták, a szomszédos települések önkormányzatai pedig arra szólította fel a kirándulókat, hogy ne csoportosuljanak a népszerű tavakat övező helyszíneken. "A járványveszély miatt az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület is bezárta kapuját" - olvasható a helyszín honlapján.

AktuálishúsvétKoronavírusPécsmaradj otthon