2020.09.23, Szerda

Koronavírus

Volánbusz: az állomásokon is ellenőrzik a maszkviselési kötelezettség betartását

2020.08.24

Aktuális

A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások - például a maszkviselési kötelezettség - betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.

Új közlekedési táblák kerülnek ki a kerékpárosok védelmében

2020.08.13

Aktuális

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Tour de Hongrie szervezőbizottsága, mint a kerékpárosok biztonsága iránt elkötelezett szervezetek közös kampányba kezdtek a kerékpárosok védelme érdekében.

A szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt venni a koronavírus-járvány idején egy kutatás szerint

2020.08.11

Aktuális

A megkérdezett szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt vásárolnia a koronavírus-járvány idején a kapcsolattartáshoz, erre átlagosan 125 ezer forintot költöttek, míg közel kétharmaduk vásárolt valamilyen kiegészítőt, átlagosan 32 ezer forintért - ez derült ki a Budapest Bank legfrissebb reprezentatív kutatásából.

POSZT - Elhalasztják a szeptemberre tervezett rendezvényt

2020.08.06

Aktuális

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani - közölte a rendezvényt szervező társaság szerdán az MTI-vel.

Csúcskategóriás eszközöket kapott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja

2020.07.26

Aktuális

A koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos számos berendezéssel bővült a Pécsi Tudományegyetem eszközparkja. A most megkapott eszközöket az Emmi bocsátotta a PTE KK rendelkezésére, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közreműködésével.

Koronavírus - Életbe léptek a beutazási korlátozások

2020.07.15

Aktuális

Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások.

Szerdán dönt a kormány az idősek vásárlási idősávjáról

2020.06.15

Országos hírek

Várhatóan szerdán dönt a kormány a 65 évnél idősebbek vásárlási idősávjáról - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Országos tisztifőorvos: 400 alá csökkent a kórházban ápoltak száma

2020.06.05

Helyi hírek

Négy olyan megye is van, ahol nincs aktív fertőzött.

Közösen fejlesztenek vakcinát a PTE kutatói egy osztrák biotechnológiai céggel

2020.06.04

Helyi hírek

A fejlesztés alatt álló vakcina olyan vakcina-antigénekre épül, amelyek várhatóan védelmet jelentenek a jelenlegi és a jövőbeli koronavírus-járványok során.

Koronavírus - Újra megnyílt a pécsi Hullámfürdő

2020.06.02

Helyi hírek

Szigorú korlátozásokat vezettek be az idősek védelmében.

Koronavírus - Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására

2020.05.25

Aktuális

Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból - közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE) vasárnap az MTI-vel.

Koronavírus - Több mint 10 ezren vettek részt az országos szűrésen

2020.05.18

Aktuális

Mintegy 10 600-an vettek részt két hét alatt a négy hazai orvosképző egyetem és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével indított országos koronavírus-szűrővizsgálaton, amelynek eredménye így reprezentatív lett - közölte a Semmelweis Egyetem hétfőn a honlapján.

A koronavírust sikeresen kezelő gyógyszert gyárt ősztől Magyarország

2020.05.12

Országos hírek

Ázsiában már sikeresen alkalmazták, de még nincs törzskönyvezve. Ha beindul a hazai gyártása, exportképes termékké is válhat.

Újra megnyitott a pécsi vásártér

2020.05.11

Helyi hírek

A 65. életévüket betöltött vásárlók csak reggel 9 és délelőtt 11 óra között látogathatják a vásárcsarnokot.

Telefonunkban tárolhatjuk koronavírustesztünket egy magyar fejlesztésnek köszönhetően

2020.05.11

Országos hírek

A most bemutatott GoodID COVID-19 Green a Róbert Magánkórház által elvégzett és kibocsátott koronavírus-teszt digitális igazolását jelenti, a GoodID applikáción belül, külön díjaktól mentesen.

A karantén által ihletett munkákból nyílik kiállítás Pécsen

2020.08.16

Kultúra

Tíz kortárs képzőművész térinstallációi és intermediális alkotásai láthatóak pénteken estétől a baranyai megyeszékhely belvárosában található Pécsi Galériában - közölte a tárlatot szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) az MTI-vel.

Elmarad a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye

2020.08.13

Aktuális

Az új koronavírus-veszélyhelyzetre való tekintettel a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontba 2020. augusztus 15-re meghirdetett, Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye című rendezvény elmarad.

Emmi: támogatást kaphatnak az elhalasztott POSZT-ra beválogatott előadások

2020.08.08

Kultúra

Kormányzati támogatásból készülhetnek felvételek az elhalasztott 20. Pécsi Országos Színházi Találkozóra (POSZT) beválogatott előadásokról.

Elmarad a Strand Fesztivál, az EFOTT, a Fishing On Orfű is

2020.07.31

Kultúra

A zamárdi Strand Fesztivál, a velencei-tavi EFOTT, a Fishing On Orfű, a szegedi SZIN, a Paloznaki Jazzpiknik és az adyligeti Kolorádó Fesztivál is elmarad a kormány csütörtöki döntése, az 500 főnél nagyobb rendezvényekre továbbra is vonatkozó tiltás értelmében.

Elmaradnak az augusztus 20-ai nyilvános ünnepségek

2020.07.17

Aktuális

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is, az egyetlen kivétel a tisztavatás lesz - jelentette be a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Koronavírus - Virológus: a fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

2020.07.10

Aktuális

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrsprayben megtalálható - hatóanyagot azonosítottak, amely a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható - közölte Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutató Központ virológiai kutatócsoportjának vezetője az MTI-vel.

Hétfőtől újraindulhat az egészségügyi ellátás

2020.06.12

Aktuális

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

2020.06.05

Országos hírek

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

Változatlanok a klímavédelem céljai

2020.06.03

Országos hírek

Az akcióterv keretében felszámolják az illegális hulladéktárolókat, megtisztulnak a folyók az illegális hulladéktól, valamint folytatódik a fásítási program is.

A járványhelyzet leküzdésének fontos eszközei lehetnek a meglévő gyógyszerkincsek

2020.05.28

Aktuális

Harminc olyan gyógyszermolekulát választottak ki a kutatók, amely az előzetes vizsgálatok alapján hatékonynak bizonyulhat a koronavírus kezelésében - közölte Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutató Központ virológiai kutatócsoportjának vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Koronavírus - Lassan, de nő a forgalom a vidéki éttermekben, üzletekben, nyitnak a szállodák

2020.05.21

Aktuális

A járványhelyzet miatti korlátozások feloldásával benépesülnek vidéken az éttermek, kávézók, a játszóterek, közparkok, az üzletek, fokozatosan nyitnak a szállodák is. A forgalom nő ugyan, de egyelőre csak töredéke a megszokottnak.

VírusRadar - már letölthető a vírusfertőzöttet jelző applikáció

2020.05.14

Országos hírek

Az alkalmazásnak köszönhetően célzottá válik a tesztelés az elkülönítés a járványügyi protokollok, eljárásrendek szerint.

Igazi pécsi maszkmesterművekre licitálhatunk a jó ügyért

2020.05.12

Helyi hírek

A koronavírus miatt kialakult krízishelyzetre való tekintettel a Varrj maszkot, Tegyél jót! kezdeményezést Kozarics Viktor pécsi menyasszonyiruha-tervező indította, önerőből napi 80-100 maszk készítésével.

Ezek a baranyai koronavírusszűrés helyszínei és időpontjai

2020.05.11

Aktuális

A vizsgálatok keretében Pécs mellett Mohácson, Siklóson, Szigetváron és Komlón is várják a szűrést igényőket.

Koronavírus - Jelentősen enyhítik a korlátozásokat a hétvégétől a vidéki települések

2020.05.08

Aktuális

Óvatosságra intve, az egészségügyi szabályok betartását kérve jelentősen enyhítik a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat a hétvégén a vidéki települések. Pest megyére és Budapestre továbbra is érvényesek a kijárási korlátozások.