2024.02.21, Szerda
Vezetőedzőt váltott a Pécs férfi vízilabdacsapata
PVSK-Füszért - Facebook: illusztráció

Vezetőedzőt váltott a Pécs férfi vízilabdacsapata

MTI

2020.05.19. 21:03

Távozott a PVSK-Füszért férfi vízilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Lukács Gergely, akinek a helyét az eddig másodedzőként dolgozó Török Viktor veszi át.

A pécsi együttes kedden délelőtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen - a vlv.hu beszámolója szerint - Antonio de Blasio klubelnök és Domenico de Blasio szakosztályvezető azt mondta, számukra is gondot okoz a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet, de keresik a támogatókat, és számítanak az önkormányzat segítségére is. Hozzátették, a játékosok fizetését csökkentették, ugyanakkor sikeres tárgyalásokat folytattak, és a keret túlnyomó többségét meg tudták tartani, néhány igazolás ügyében pedig még zajlanak az egyeztetések.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Lukács Gergely családi okok miatt távozik a vezetőedzői posztról, az új tréner pedig a három éve Pécsen dolgozó Török Viktor.

"Jelenleg nehéz mit mondani a jövőről, látható, hogy mindenhol elég labilissá vált a helyzet, de szerencsére itt Pécsen nagyjából összeállt a keret, két-három játékossal tárgyalunk még" - nyilatkozta a vlv.hu-nak az új vezetőedző. Hozzátette, igyekezett feltérképezni a mezőny várható erőviszonyait, és úgy véli, van öt-hat csapat, amely stabil játékerőt képvisel.

"Tudom, hogy vannak csapatok, amelyek már edzenek, nálunk, úgy tűnik, talán június második hetében kezdődhet meg a vizes munka valamelyik szabadtéri medencében" - mondta Török Viktor.

A PVSK az alapszakasz A csoportjában az ötödik helyen állt, a szövetség május 11-én befejezettnek nyilvánította a bajnokságot a világjárvány miatt.

AktuálisvízilabdacsapatedzőváltásPVSK-Füszért