2021.04.16, Péntek
Átadták a martonfai vadász- és ifjúsági központot
MTI Fotó: Sóki Tamás - A martonfai vadász- és ifjúsági központ az átadás napján, 2020. június 23-án.

Átadták a martonfai vadász- és ifjúsági központot

MTI

2020.06.25. 18:04

Közel negyven ország jelezte már részvételét a jövő ősszel Magyarországon rendezendő vadászati és természeti világkiállításon - közölte az eseményt szervező iroda szakmai igazgatója kedden a Baranya megyei Martonfán.

Hirdetés

Bors Richárd a Pécs keleti részétől alig tíz kilométerre fekvő településen álló, a közelmúltban javarészt a szervezőiroda támogatásával, összesen több mint huszonötmillió forintból felújított vadász- és ifjúsági központ átadóünnepségén kiemelte: a világkiállítás rendezésének egyik célja, hogy Magyarország bemutassa, élen jár a természethasználat különféle módjaiban.

A Budapesten és négy kiemelt vidéki helyszínen, Keszthelyen, Gödöllőn, Hatvanban és Vásárosnaményban megvalósuló rendezvényt szervező Egy a Természettel NKft. szakmai igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a központi rendezvény kiállítása csaknem 70 ezer négyzetméteren valósul meg, a Hungexpo területén pedig hazai és nemzetközi civil és szakmai szervezetek is bemutatkoznak. Eddig, tette hozzá, közel negyven ország jelezte részvételi szándékát az eseményen.

A világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Kovács Zoltán államtitkár szavait tolmácsolva, a Martonfán, valamint az ország más részein megújuló vadászati ifjúsági központokra utalva felhívta rá a figyelmet, hogy "az ifjú vadászok utánpótlásának jelentősége talán soha nem volt olyan fontos, mint napjainkban". Úgy vélekedett, hogy a fenntartható vadászat fontosságának, a vadgazdálkodás meghatározó szerepének elfogadtatásához olyan célcsoportot kell megszólítani, amely elfogulatlan, érdeklődő a természet összefüggései iránt.     

Kiemelte: a világkiállítás szervezési munkái során éppen ezért nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok bevonására, hiszen a rendezvény elsődleges céljai között szerepel a társadalmi szemléletformálás. Hozzátette: ezt a célt szolgálja, hogy támogatták az ország több részén vadászati ifjúsági központok fejlesztését, s nagyrészt e forrásokból újult meg a tíz fő befogadására szolgáló martonfai létesítmény is.     

 

MTI Fotó: Sóki Tamás - A Bors Richárd, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. szakmai igazgatója, Agyaki Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara Baranya megyei területi szervezetének elnöke és Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke (b-j) átadja a martonfai vadász- és ifjúsági központot 2020. június 23-án.

 

Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) elnöke példaértékűnek nevezte a beruházást. Vélekedése szerint magas minőségben, emberléptékű, fenntartható módon tudja szolgálni a természet és a vadászat iránt érdeklődő fiatalokat. Közölte: a kamara egyik fontos célja a fiatalok megszólítása, ezért az elmúlt alig három évben több mint 300 millió forintot fordítottak a fiataloknak szánt programokra és az őket szolgáló létesítményekre.     

Agyaki Gábor, az OMVK Baranya megyei szervezetének elnöke elmondta: komoly igény mutatkozott az elmúlt években a martonfai fejlesztésre, így az új központ bizonyosan magas kihasználtsággal működik majd, abban a nyár során is egymást érik már a táborok, programok, s a létesítmény segíti a fiatal vadászok képzését is.     

A sajtó rendelkezésére bocsátott tájékoztató anyag szerint a baranyai központ a vadászati kultúrához, a vadászkutyák kiképzéséhez, vizsgáztatásához kapcsolódó rendezvényeknek is otthont ad majd.

AktuálisMartonfaPécsBaranya megyevadászati és természeti világkiállításOrszágos Magyar Vadászkamara

Hirdetés

Hirdetés