2024.03.04, Hétfő
Emelkedik a balesetek száma Baranyában
police.hu

Emelkedik a balesetek száma Baranyában

police.hu

2020.06.12. 09:00

Egy hét alatt kétszeresére nőtt a személyi sérüléssel járó balesetek száma.

Baranya megye közútjain az elmúlt héten összesen 39 közlekedési baleset történt, ezek közül 31 anyagi káros volt, nyolc pedig személyi sérüléssel járt.

A sérüléses balesetek öt esetben könnyű, míg három esetben súlyos sérüléssel végződtek. Ezekben a balesetekben összesen kilencen sérültek meg, hatan könnyebben, hárman pedig súlyosan. A baleseteknél az ittasság gyanúja egy esetben merült fel. 

Idén már 18 alkalommal okoztak úgy balesetet, hogy a járművezető ittas volt. Ezek a balesetek hét esetben súlyos, míg 11 esetben könnyű sérüléssel végződtek.

A legfőbb baleseti ok továbbra is a gyorshajtás volt. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. Éppen ezért a rendőrség a sebességtúllépések és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében továbbra is rendszeresen végez sebességellenőrzést.

Az elmúlt héten két motoros is megsérült gyorshajtás miatt. Egyikőjük kicsúszott egy kanyarban, és a szalagkorlátnak ütközött, a másik motoros pedig hasonló módon csúszott az út melletti árokba. A robogósoknál is okozott balesetet a sebesség helytelen megválasztása. Egy segédmotorkerékpáros szegélykőnek ütközött, egy kerékpáros pedig a lejtős úton ment túl gyorsan, és elesett. Az autósoknál is volt, aki túl gyorsan közlekedett, s ennek következtében kidöntött egy útszéli fát, majd nekiütközött egy háznak. 

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat! A balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve veszünk részt a közlekedésben. Ne feledjék, a helyes sebesség megválasztása életet menthet!

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Galéria

AktuálisBaranya megyebalesetszemélyi sérülés