2024.03.29, Péntek
Közérdekű munka igazolásával trükköztek Pécsett
police.hu

Közérdekű munka igazolásával trükköztek Pécsett

police.hu

2020.06.18. 08:00

Egy pécsi férfi és egy nő pénzért cserébe több embernek is leigazolta a közérdekű munkát úgy, hogy azt valójában nem végezték el.

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2020. június 17-én reggel egy 42 éves pécsi férfit, valamint egy 23 éves szintén pécsi nőt fogtak el, majd a lakásukról előállították őket a főkapitányságra.

A férfi egy pécsi egyesület vezetőjeként az élettársával több alkalommal pénzt fogadott el közérdekű munkára kötelezett személyektől, és ezért cserébe tényleges munkavégzés nélkül hamisan igazolták azt, hogy az érintettek elvégezték a közérdekű munkát.

A pár ellen vesztegetés elfogadása és közokirat-hamisítás miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, gyanúsítotti kihallgatásuk megkezdődött.

A bűncselekménnyel összefüggésben ugyanezen a napon további hat személyt állítottak elő a rendőrök. Ők a gyanú szerint fizettek vagy ellenszolgáltatást nyújtottak azért, hogy leigazolják a nekik kiszabott közérdekű munka teljesítését, továbbá a jelenléti íveken valótlan adatokat tüntettek fel, mivel a munkát valójában nem végezték el.

Ellenük vesztegetés, valamint közokirat-hamisítás miatt nyomoz a főkapitányság.

Aktuálisközérdekű munkaPécsBaranya megyeközokirat-hamisítás