2024.06.18, Kedd
Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon
ddvizig.hu

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon

ddvizig.hu

2020.07.20. 17:25

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közös árvízvédelmi gyakorlatot tartott az igazgatóság működési területének több helyszínén, 2020. július 14-én.

A Duna mohácsi szakaszán a III. fokú árvízvédelmi készültséget modellezték, s ezzel egyidejűleg környezeti kárelhárítás is kezdetét vette Dunaszekcsőtől az országhatárig.
A vízügyi szakemberek az árvízi jelenségeket az úgynevezett nyúlgátépítéssel, buzgár-elfogással és bordás megtámasztással hárították el a gyakorlati terv szerint. 
A nap folyamán elrendelésre került két III. fokú helyi vízkár-elhárítási készültség is: a Völgységi-patakon és az Orfűi-patakon.
A Kovácsszénájai tónál szimulált veszélyt munkatársaink lokalizációs beavatkozásokkal szüntették meg. 

 

ddvizig.hu


Az elképzelt káresemények sorát egy olajszennyezés is követte, mely alapján III. fokú vízminőségi készültség is elrendelésre került a Pécsi-vízen, a Nyugati elkerülő úton, ahol munkatársaink sikeresen helytálltak.
A gyakorlat célja, hogy a vízügyi ágazat összehangolt munkával készülhessen fel a komoly árvízi és vízminőség-védelmi kihívásokra, s azokra szakszerűen és eredményesen reagálhasson.

AktuálisÁrvízvédelmi gyakorlatDunaDél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Mohács