2020.02.20, Csütörtök

Mohács

Busó Expressz vonat Mohácsra Budapestről

2020.01.14

Aktuális

A Duna-parti városba minden bizonnyal a balkáni eredetű sokácok hozták magukkal korábbi hazájukból e szokást, mely aztán itt formálódott tovább és nyerte el mai alakját.

Szuperul számoltak a Széchenyiben

2019.11.28

Aktuális

Bolyai Kupa elnevezéssel negyedszer rendezett számolási versenyt a Mohács Térségi ÁMK Székhelyintézményének (Széchenyi Iskola) természettudományos munkaközössége.

Prémium minőségű húst is előállít már a mohácsi vágóhíd

2019.11.06

Gazdaság

Évi egymillió sertést dolgoz fel a két és fél éve termelő, ma már prémium minőségű hústermékeket is előállító, 700 embernek munkát adó MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzeme - mondta el Pókos Gergely, a létesítmény igazgatója a keddi sajtóbejáráson.

Végső búcsút vettek Szekó József mohácsi polgármestertől

2019.10.05

Aktuális

Végső búcsút vettek Szekó Józseftől, Mohács tragikus hirtelenséggel elhunyt Fidesz-KDNP-s polgármesterétől szombaton a baranyai város római katolikus temetőjében.

Meghalt Szekó József, Mohács polgármestere

2019.09.27

Aktuális

Meghalt Szekó József, Mohács Fidesz-KDNP-s polgármestere pénteken, tragikus körülmények között - közölte a Duna-parti város polgármesteri hivatala az MTI-vel.

Minisztériumi támogatás a mohácsi kompközlekedéshez

2019.09.24

Aktuális

Harminchat település szerepel azon a döntési listán, mely a 2019. évi kompok, révek fenntartásáról, felújításáról szóló kiírás kedvezményezettjeit tartalmazza.

Épül az új átkötő út Mohácson

2019.09.12

Aktuális

A minap hullott kiadós csapadék nem hiányzott a Deák tér rekonstrukcióját, átépítését végző vállalkozóknak, de alkalmazkodni kell a körülményekhez, a munka folytatódik.

Honnan jöttek, hogyan élnek a sokacok?

2019.07.29

Aktuális

Reprezentatív kivitelű könyv jelent meg Sokacok – Šokci címmel.

Mohács „zászlóshajója” a selyemgyári beruházás

2019.07.17

Aktuális

A hét elején lakossági fórum keretében ismerhették meg a Duna Irodaház kupolatermét megtöltő mohácsiak a több mint 918 milliós összköltségű, az egykori Selyemgyár területe rehabilitációjának első ütemében készülő és már folyamatban lévő nagyberuházás részleteit.

Félmilliárd forintból újult meg Mohácson a Szepessy park és környéke

2019.06.12

Aktuális

Átadták a több mint félmilliárd forintból megújult 2,5 hektáros Szepessy parkot Mohácson - tájékoztatta a mohácsi önkormányzat szerdán az MTI-t.

Mohácsi érem a fogathajtón

2019.05.27

Aktuális

Kilenc sportklub kereken húsz indulója mérte össze tudását a május 12-ei, vasárnapi, immár XI. Mohácsi Fogathajtó Versenyen.

Befejezésénél tart a mohácsi piacrekonstrukciója

2019.05.19

Gazdaság

A mintegy félmilliárd forint pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés helyszínén az utolsó simítások zajlanak.

Adománygyűjtéssel segíti Mohács a súlyosan beteg Berki Nikolaszt

2019.04.28

Aktuális

Berki Nikolasz negyedik stádiumban lévő neuroblastomával küzdő tíz éves mohácsi kisfiú, a Park Utcai Katolikus Általános Iskola tanulója.

Tiltott állatviadal szervezői ellen emeltek vádat Mohácson

2019.04.11

Aktuális

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség három férfi ellen, akik olyan kutyaviadalt szerveztek a Duna-parti városban, amelyre külföldről is érkeztek nézők - közölte a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A máglyagyújtással és a koporsóégetéssel véget ért a mohácsi busójárás

2019.03.05

Kultúra

A hagyományos húshagyókeddi máglyagyújtással és a telet jelképező koporsó elégetésével véget ért Mohácson az idei busójárás, amelynek hétvégi fő programjaira több tízezren voltak kíváncsiak.

Családi ház égett Mohácson

2020.01.02

Aktuális

Szilveszter éjszaka Mohács Szőlőhegyen is kigyulladt egy családi ház.

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt börtönre ítéltek három férfit Mohácson

2019.11.10

Aktuális

Két férfit egy év nyolc hónap, társukat egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt nem jogerős határozatával a Mohácsi Járásbíróság tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt - közölte honlapján a Pécsi Törvényszék szerdán.

Mohácsi maszkfaragó is a védjegyesek közt

2019.10.13

Aktuális

Öt „termelő” összesen tizenkét terméke kapta meg idén a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának „Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék” elnevezésű védjegyét. Az illusztris „társaságban” népi iparművész busómaszkfaragót, Harmatos Zoltánt is ott találjuk.

Új tornacsarnok épül Mohácson

2019.10.01

Aktuális

Régi igény teljesülhet a Kisfaludy Károly Gimnázium tornacsarnokának megépítésével.

Autó helyett kerékpárral

2019.09.25

Aktuális

A mohácsi Autómentes Napon ingyenes kerékpár gravírozás is szerepelt a programok között.

Megújultak Mohács szociális bérlakásai

2019.09.24

Aktuális

Mohács déli városrészében 19 szociális bérlakást újított fel Mohács Város Önkormányzata az utóbbi időszakban.

Sokac Házat adnak át Mohácson

2019.08.29

Kultúra

A magyarországi horvát népcsoport, a sokacok hagyományait, mindennapjait bemutató tájházat adnak át a Mohácson szerdán.

Folyamatosan újulnak meg Mohács közintézményei

2019.07.22

Aktuális

Évente sokmillió forintot költ az önkormányzat az általa fenntartott intézmények felújítására, állagmegóvására, korszerűsítésére: e feladatok nem kis hányadát nyáron végzi a polgármesteri hivatal erre szakodosott munkacsoportja. Érthető, az óvodákban a pár hetes nevelési szünet idejét igyekeznek kihasználni.

Több mint 850 millió forintból újulnak meg a busójárás színterei Mohácson

2019.06.26

Kultúra

Megkezdődött a busójárás színtereinek mintegy 850 millió forintos megújítása Mohácson - jelentette be a Duna-parti város polgármestere a projekt nyitórendezvényén szerdán.

Bemutatták a Szalkai-kódex hasonmás kiadását Esztergomban

2019.06.01

Kultúra

A mohácsi csatamezőn elesett Szalkai László esztergomi érsek 1490 körül készített iskolai jegyzeteiből álló kódex hasonmás kiadását mutatták be pénteken Esztergomban.

A mohácsi busók Lisszabont is meghódították

2019.05.27

Aktuális

Több mint negyven csoport részvételével, kiemelkedő érdeklődés mellett rendezték meg Lisszabonban a 14. Nemzetközi Ibériai Maszkos Fesztivált 2019. május 16. és 19. között.

Hatvanöt millió forintot fordítanak ebben az esztendőben Mohácson utak és járdák felújítására

2019.05.14

Aktuális

Az önkormányzat költségvetésében hatvanöt millió forintos keretet különítettek el korábban utak, járdák felújítására, s a közelmúltban arról is határozott a képviselő-testület, a városban hol kerül sor beavatkozásokra idén.

Ötvenszemélyes kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata

2019.04.11

Gazdaság

Ötvenszemélyes katamarán kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata, a több mint 200 millió forintból beszerzett, Mohács I. névre keresztelt, csütörtökön átadott vízi járművet hétfőtől bocsátják az utazóközönség rendelkezésére.

Mohácson is leparkol a Szakmavilág lila színű kamionja

2019.03.20

Aktuális

Országos roadshow-t indított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarákkal együttműködve a szakképzés népszerűsítésére, az akció május 31-ig tart - közölte az MKIK szerdán az MTI-vel.

Nagy István: népszokásaink, hagyományaink élők maradnak a 21. században is

2019.03.04

Fantasztikus látni, hogy népszokásaink, hagyományaink hogyan maradnak élők a 21. században is - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Mohácson a busójárás vasárnapi fő programján.