2019.01.20, Vasárnap

Mohács

Januárban is vár a Busóudvar Mohácson

2019.01.04

Aktuális

A városközpontban létrehozott Busóudvar komplexum célja, hogy az érdeklődők az év minden napján megismerhessék a több évszázados farsangi népszokást, ízelítőt kapjanak annak páratlan hangulatából.

Felnőtt kategóriában lett nagydíjas a mohácsi Schneider Lajos Népdalkör

2018.12.01

Kultúra

Horváthy Lenke dalosai, a Schneider Lajos Népdalkör a XII. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjén felnőtt kategóriában „Vass Lajos Nagydíj” kitüntetésben részesült a november harmadik hétvégéjén Budapesten megtartott versenyen.

Péntektől korlátozzák a 3,5 tonnánál nehezebb járművek kompközlekedését Mohácson

2018.10.11

Aktuális

Péntek hajnaltól szünetel a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek szállítása a Mohács-Újmohács kompátkelőhelyen a Duna rendkívül alacsony vízállása miatt - tájékoztatta a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-t.

Költözik a mohácsi földhivatal

2018.09.06

Aktuális

A Mohácsi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya a Szabadság utca 24. szám alatti épületből új helyre, a Mohácsi Járási Hivatal újonnan épített szárnyába költözik, amely a Széchenyi tér 3. szám alatt található.

Történész: az erőviszonyok alapján a magyar sereg nem győzhetett Mohácsnál

2018.09.01

Kultúra

Fodor Pál történész, turkológus szerint a mohácsi csatában az erőviszonyok alapján akkor is veszített volna a magyar sereg, ha mindenki tökéletesen, száz százalékig teljesíti a kötelességét és erkölcsileg is teljességgel feddhetetlen.

Ismét szállít 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a mohácsi komp

2018.08.30

Aktuális

Nyolc órától ismét szállítanak 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a kompok a Mohács-Újmohács átkelőhelyen - tájékoztatta a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. az MTI-t szerdán.

Most szombaton lesz a II. Dunamenti Halfesztivál Mohácson

2018.07.18

Aktuális

Aki nem szeretne halat főzni, hanem csak egy jó halételt kíván, az se csüggedjen, hisz ő rá is gondoltak! A rendezvényen lehetőség lesz különféle halételek megvásárlására is, garantáltan nem marad senki éhesen!

Hétfőn korlátozott ügyintézés a mohácsi kormányablakban

2018.07.12

Aktuális

A Mohácsi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán lévő infokommunikációs eszközök kötelező karbantartását végzik 2018. július 16-án, hétfőn a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. munkatársai.

Kedvezményes áron igényelhetnek ebédet a rászorulók Mohácson

2018.07.07

Aktuális

Hétfőtől vasárnapig házhoz szállítással Mohácson az Egyesített Szociális Intézmény 675 forintos áron biztosít ebédet az arra rászorultaknak.

Rendet ígérnek Mohács sétálóutcájában

2018.06.25

Aktuális

Szekó József kezdeményezésére a sétálóutcai vendéglátóhelyek üzemeltetői és Dr. Garamvári Gábor rendőrkapitány nemrég közös megbeszélést tartottak a Városházán.

849 millió forintból fejlesztheti a Busójárás színtereit Mohács

2018.05.27

Gazdaság

Készülnek a tervek a Deák-tér megújítására.

Ötödik hete zajlik a központi szúnyoggyérítés

2018.05.23

Aktuális

Az elmúlt hétre tervezett szúnyoggyérítést jelentős mértékben akadályozta a kedvezőtlen időjárás. A tervezett 67 ezer hektárból alig több mint 16 ezer hektáron sikerült elvégezni a munkálatokat. Így ezen a héten elsőként az elmúlt héten nem kezelt területeken dolgoznak majd a vérszívók számának csökkentése érdekében.

Nepomuki Szent János ünnepét tartják Mohácson a hétvégén

2018.05.14

Kultúra

Nepomuki Szent Jánosra, a vízen járók védőszentjére emlékeznek színes programokkal szombaton és vasárnap Mohácson: a Duna-parti város hajósai, halászai és az egykori vízimolnárok utódai máig ápolják a szent legendáját és őrzik a kultuszához kapcsolódó hagyományokat.

Folytatódik a biológiai szúnyogirtás, a kémiai eljárás egy hét múlva kezdődik

2018.04.30

Aktuális

Második hetébe lép a katasztrófavédelem által irányított központi, biológiai szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

A leendő óvodások, bölcsisek szüleit várják szerdán Mohácson

2018.04.15

Aktuális

„Óvoda-és bölcsődeváró" szülői értekezletet tartanak szerdán Mohácson, az Ifjúsági Centrumban. A környező településeken, a tagóvodákban szintén aznap várják a kicsik szüleit.

Új bölcsőde építését készíti elő Mohács önkormányzata

2018.12.09

Aktuális

Az általános iskolákban már tapasztalható a gyermeklétszám növekedése, de a városban, ahogy évről-évre bővül a foglalkoztatási lehetőség, továbbá látva a lakóparkban a fiatal házasok otthonteremtési ütemét, úgy ítélem meg: eljött az ideje egy új, nagyobb befogadó képességű, korszerű bölcsőde építésének – mondta Szekó József polgármester az elmúlt héten tartott önkormányzati ülésen az újabb fejlesztési program előkészítésének tárgyalásakor.

Ismét szállít 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a mohácsi komp

2018.10.30

Aktuális

Hajnali 5 óra 20 perctől ismét szállítanak 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a kompok a Mohács-Újmohács átkelőhelyen - tájékoztatta a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-t.

Félmilliárdból újul meg Mohácson a Szepessy park és környéke

2018.09.20

Aktuális

Félmilliárd forintból újul meg Mohácson a 2,5 hektáros zöldfelületű Szepessy park, a környező utakat, járdákat és parkolókat is felújítják - közölte a Duna-parti város polgármestere az MTI-vel.

MTA: a mohácsi csata a kor négy legnagyobb ütközete között van

2018.09.05

Aktuális

Az 1526-ban lezajlott mohácsi csatát a kor négy legnagyobb európai ütközete között tartják számon a történészek - mondta Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Kegyeleti megemlékezést tartottak a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen

2018.08.31

Aktuális

A tisztelet, a kegyelet és az emlékezés fontosságát hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára a mohácsi csata 492. évfordulóján, szerdán a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen.

Hétvégén lesz a sokac babfőző fesztivál Mohácson

2018.08.02

Kultúra

Egy régi sokac hagyományt felelevenítve agyagedényes babfőzést rendeznek Mohácson augusztus első szombatján, immár 25. alkalommal, hogy felidézzék a hajdani szántóföldi munkák emlékét.

Favágásba kezdett Mohács önkormányzata

2018.07.15

Aktuális

Félmilliárdból újul meg a Szepesy tér, ahol csak a beteg fákat vágják ki.

Nem került le a napirendről a mohácsi Duna-híd megépítése

2018.07.08

Aktuális

„Nem úgy néz ki, hogy lesz mohácsi Duna-híd”, „Megint nem lesz Duna-híd Mohácsnál” „Leállította a mohácsi Duna-híd tervezését a kormány” – ilyen és hasonló címekkel jelentek meg kárörvendő áthallásoktól sem mentes, részben valótlan alapokra épülő, teljes egészükben téves állítások néhány ellenzéki médiumban július első napjaiban.

Világhírű mestertől, Ribli Zoltántól tanulhatnak sakkozni a mohácsi fiatalok

2018.06.26

Aktuális

Jó hír a sportbarátoknak, a sakk kedvelőinek: ősztől folytatja Mohácson sakktanfolyamát a város szülötte, Ribli Zoltán.

Nyitott szertárkapuk várták a Baranya megyei gyerekeket

2018.05.29

Aktuális

A Baranya megyében több tucat rendezvény várta a legkisebbeket a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, és a tűzoltóságok sem maradtak ki a családi programok közül. A katasztrófavédelem idén már ötödik alkalommal ajándékozta meg a kicsiket egy igazán különleges élménnyel.

Másodszor rendezik meg a Dunamenti Halfesztivált Mohácson

2018.05.27

Kultúra

Második alkalommal rendezi meg július 21-én a Dunamenti Halfesztivált Mohácson a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata, amelyre Magyarország mellett idén Horvátországból és Szerbiából is várnak halfőző mestereket, csárdásokat, valamint szabadidős halászléfőző csapatokat.

Az egykori Temaforg területén is kezdődhet a bontás Mohácson

2018.05.15

Gazdaság

Háromszázmillió forint támogatást hagytak jóvá a döntéshozók a Duna-parti gyártelep átépítésére és hasznosítására, így összesen már 1,1 milliárd forint áll rendelkezésre beruházás megvalósítására.

Mentőtisztre támadt egy férfi Mohácson

2018.05.07

Aktuális

Autójával balesetet okozott, majd megütötte az őt vizsgáló mentőst Mohácson egy zavartan viselkedő férfi, akitől lefoglaltak egy gáz-riasztófegyvert - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Új út épül a mohácsi ipari parkban, közvetlenül is elérhető lesz a sztráda és a közforgalmú kikötő

2018.04.18

Aktuális

Csaknem kétszázmillió forintból új út épül az ipari parkban, ami a Budapesti országutat köti majd össze a jelenlegi ipari úttal.

Út- és lakóparkfejlesztésre újabb 745 milliót fordított Mohács önkormányzata

2018.04.05

Aktuális

Dr. Hargitai János parlamenti képviselők és Szekó József vágta át kedden azt a nemzeti színű szalagot, amely szimbolikusan két újabb, nagyértékű infrastrukturális fejlesztés átadását jelentette.