2019.03.22, Péntek

Mohács

Nagy István: népszokásaink, hagyományaink élők maradnak a 21. században is

2019.03.04

Fantasztikus látni, hogy népszokásaink, hagyományaink hogyan maradnak élők a 21. században is - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Mohácson a busójárás vasárnapi fő programján.

Három évre ítélték a mentőtisztre támadó férfit Mohácson

2019.03.01

Aktuális

Három év börtönre ítélte a Mohácsi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly májusban drog hatása alatt balesetet okozott, majd rátámadt az őt ellátó mentőtisztre - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Rendhagyó tárlatvezetéseket tartanak a mohácsi busójárásról a Hagyományok Házában

2019.02.15

Kultúra

Rendhagyó tárlatvezetéssel mutatják be a busójárásról szóló kiállítást a budapesti Hagyományok Házában, hogy közelebb hozzák a témát a látogatókhoz - közölte a ház kurátora pénteken az M1 aktuális csatornán.

Csaknem három évre ítéltek egy embercsempészt Mohácson

2019.02.13

Aktuális

A Mohácsi Járásbíróság két év tíz hónap börtönre ítélt egy abonyi férfit, aki huszonnyolc migránst próbált meg Magyarországból Ausztriába csempészni - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Kiállítás nyílik Fekete András a mohácsi busójárásról készült fotóiból Moszkvában

2019.02.08

Kultúra

Téli mesék címmel nyílik csütörtökön kiállítás Fekete Andrásnak a mohácsi busójárásról tíz év alatt készült felvételeiből a moszkvai Klasszikus Fotográfia Galériájában.

Mohács a kólózás Guinness-rekordjával is igyekszik emlékezetessé tenni a „jubileumi” Busójárást

2019.01.27

Kultúra

Már csak szűk öt hét. Nem több. Ennyi idő van hátra a következő Busójárásig, amely idén február 28-ától március 5-éig tart.

A mohácsi busójárásról nyílik kiállítás a Hagyományok Házában

2019.01.06

Aktuális

A mohácsi busójárás megújuló hagyományát bemutató kiállítás nyílik Poklade címmel január 12-én a budapesti Hagyományok Háza Kallós Zoltán termében.

Új bölcsőde építését készíti elő Mohács önkormányzata

2018.12.09

Aktuális

Az általános iskolákban már tapasztalható a gyermeklétszám növekedése, de a városban, ahogy évről-évre bővül a foglalkoztatási lehetőség, továbbá látva a lakóparkban a fiatal házasok otthonteremtési ütemét, úgy ítélem meg: eljött az ideje egy új, nagyobb befogadó képességű, korszerű bölcsőde építésének – mondta Szekó József polgármester az elmúlt héten tartott önkormányzati ülésen az újabb fejlesztési program előkészítésének tárgyalásakor.

Ismét szállít 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a mohácsi komp

2018.10.30

Aktuális

Hajnali 5 óra 20 perctől ismét szállítanak 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a kompok a Mohács-Újmohács átkelőhelyen - tájékoztatta a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-t.

Félmilliárdból újul meg Mohácson a Szepessy park és környéke

2018.09.20

Aktuális

Félmilliárd forintból újul meg Mohácson a 2,5 hektáros zöldfelületű Szepessy park, a környező utakat, járdákat és parkolókat is felújítják - közölte a Duna-parti város polgármestere az MTI-vel.

MTA: a mohácsi csata a kor négy legnagyobb ütközete között van

2018.09.05

Aktuális

Az 1526-ban lezajlott mohácsi csatát a kor négy legnagyobb európai ütközete között tartják számon a történészek - mondta Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Kegyeleti megemlékezést tartottak a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen

2018.08.31

Aktuális

A tisztelet, a kegyelet és az emlékezés fontosságát hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára a mohácsi csata 492. évfordulóján, szerdán a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen.

Hétvégén lesz a sokac babfőző fesztivál Mohácson

2018.08.02

Kultúra

Egy régi sokac hagyományt felelevenítve agyagedényes babfőzést rendeznek Mohácson augusztus első szombatján, immár 25. alkalommal, hogy felidézzék a hajdani szántóföldi munkák emlékét.

Favágásba kezdett Mohács önkormányzata

2018.07.15

Aktuális

Félmilliárdból újul meg a Szepesy tér, ahol csak a beteg fákat vágják ki.

Nem került le a napirendről a mohácsi Duna-híd megépítése

2018.07.08

Aktuális

„Nem úgy néz ki, hogy lesz mohácsi Duna-híd”, „Megint nem lesz Duna-híd Mohácsnál” „Leállította a mohácsi Duna-híd tervezését a kormány” – ilyen és hasonló címekkel jelentek meg kárörvendő áthallásoktól sem mentes, részben valótlan alapokra épülő, teljes egészükben téves állítások néhány ellenzéki médiumban július első napjaiban.

Még mindig remekül rajzolnak a mohácsi Eötvös oviban

2019.03.03

Aktuális

Az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központja által meghirdetett „Évszakok ünnepei” című országos, nemzetiségi rajzpályázaton óvodás kategóriában Bártfai-Galló Andor első helyezést ért el, míg Schäffer Sára különdíjban részesült.

Különleges kiállítás látható Mohács történelmi múzeumában

2019.02.16

Kultúra

Február 28-án 17.00 órakor „Farsangoló Európa” címmel nyílik kiállítás a Kanizsai Dorottya Múzeumban.

Rekordszámú maskarás búcsúztatja a telet az idei mohácsi busójáráson

2019.02.14

Kultúra

Minden eddiginél több, 1600 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 28-án veszi kezdetét Mohácson. A szervezők ebben az évben is több tízezer résztvevőt várnak a messze földön híres farsangi fesztiválra.

Tetőparkolóval épít új vásárcsarnokot Mohács

2019.02.11

Aktuális

Már a térburkolatok készítésénél jár az SH-Bau, a félmilliárdos beruházásban közel 50 éves épületet cserélnek le.

Minden eddiginél több, közel 1.700 busó búcsúztatja a telet idén Mohácson

2019.02.08

Kultúra

A Duna-parti városba minden bizonnyal a balkáni gyökerű sokacok hozták magukkal korábbi hazájukból e szokást, mely aztán itt formálódott tovább és nyerte el mai alakját.

Kiemelt beruházás az M6-os autópálya meghosszabbítása Bólytól Ivándárdáig

2019.01.10

Helyi hírek

A közeljövőben több jelentős, a megyét érintő közlekedési beruházás várható, köztük az M6-os sztráda meghosszabbítása a horvát határig, valamint a Szegedet Péccsel összekötő út fejlesztése.

Januárban is vár a Busóudvar Mohácson

2019.01.04

Aktuális

A városközpontban létrehozott Busóudvar komplexum célja, hogy az érdeklődők az év minden napján megismerhessék a több évszázados farsangi népszokást, ízelítőt kapjanak annak páratlan hangulatából.

Felnőtt kategóriában lett nagydíjas a mohácsi Schneider Lajos Népdalkör

2018.12.01

Kultúra

Horváthy Lenke dalosai, a Schneider Lajos Népdalkör a XII. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjén felnőtt kategóriában „Vass Lajos Nagydíj” kitüntetésben részesült a november harmadik hétvégéjén Budapesten megtartott versenyen.

Péntektől korlátozzák a 3,5 tonnánál nehezebb járművek kompközlekedését Mohácson

2018.10.11

Aktuális

Péntek hajnaltól szünetel a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek szállítása a Mohács-Újmohács kompátkelőhelyen a Duna rendkívül alacsony vízállása miatt - tájékoztatta a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-t.

Költözik a mohácsi földhivatal

2018.09.06

Aktuális

A Mohácsi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya a Szabadság utca 24. szám alatti épületből új helyre, a Mohácsi Járási Hivatal újonnan épített szárnyába költözik, amely a Széchenyi tér 3. szám alatt található.

Történész: az erőviszonyok alapján a magyar sereg nem győzhetett Mohácsnál

2018.09.01

Kultúra

Fodor Pál történész, turkológus szerint a mohácsi csatában az erőviszonyok alapján akkor is veszített volna a magyar sereg, ha mindenki tökéletesen, száz százalékig teljesíti a kötelességét és erkölcsileg is teljességgel feddhetetlen.

Ismét szállít 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a mohácsi komp

2018.08.30

Aktuális

Nyolc órától ismét szállítanak 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a kompok a Mohács-Újmohács átkelőhelyen - tájékoztatta a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. az MTI-t szerdán.

Most szombaton lesz a II. Dunamenti Halfesztivál Mohácson

2018.07.18

Aktuális

Aki nem szeretne halat főzni, hanem csak egy jó halételt kíván, az se csüggedjen, hisz ő rá is gondoltak! A rendezvényen lehetőség lesz különféle halételek megvásárlására is, garantáltan nem marad senki éhesen!

Hétfőn korlátozott ügyintézés a mohácsi kormányablakban

2018.07.12

Aktuális

A Mohácsi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán lévő infokommunikációs eszközök kötelező karbantartását végzik 2018. július 16-án, hétfőn a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. munkatársai.

Kedvezményes áron igényelhetnek ebédet a rászorulók Mohácson

2018.07.07

Aktuális

Hétfőtől vasárnapig házhoz szállítással Mohácson az Egyesített Szociális Intézmény 675 forintos áron biztosít ebédet az arra rászorultaknak.