2024.03.04, Hétfő
Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt a baranyaiak
Baranya Megyei Kormányhivatal - Facebook

Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt a baranyaiak

Baranya Megyei Kormányhivatal

2020.08.03. 15:09

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Baranya Megyei Kormányhivatal közös szervezésében ingyenes egészségügyi szűréseken vehetnek részt a Baranya megyében élők 2020. augusztus 4-én Drávaiványiban, 5-én és 6-án pedig Piskón.

A Nemzeti Népegészségügyi Stratégia célja az egészségtudatosság erősítése és a megelőzés népszerűsítése. Ennek egyik kiemelt programja a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” kampány, amely a kis lélekszámú és a szűrővizsgálatokhoz a közlekedési adottságok miatt nehezen hozzáférhető településeken teszi könnyen és gyorsan elérhetővé a vizsgálatokat.

Baranya megyében az alábbi helyszíneken várják a lakosságot:

  • 2020. augusztus 4., kedd (10.00-18.00) – Drávaiványi, Polgármesteri Hivatal előtt (Kossuth Lajos utca 31.)
  • 2020. augusztus 5-6., szerda, csütörtök (10.00-18.00) – Piskó, Polgármesteri Hivatal előtt (Kossuth Lajos u. 32.)

A szűrőbusz általános szolgáltatásain túl (állapotfelmérés, testösszetétel analizálás, méhnyakrák-szűrés és anyajegyszűrés) további két szűrőbusz áll rendelkezésre kardiológiai vizsgálatokra, ahol vérnyomásmérés, vércukor- és koleszterinszint mérése történik. Az Országos Kardiológiai Intézet szakorvosai a szív- és érrendszeri kockázatbecslés alapján indokoltnak vélt esetekben EKG és szívultrahang vizsgálat lehetőségét biztosítják. A helyszínen alkalom nyílik a vastagbélszűrési programhoz való csatlakozásra, mintavételi egységcsomagok átvételével.

A szervezésben résztvevő Baranya Megyei Kormányhivatal – szem előtt tartva az ügyfélbarát közigazgatás fontosságát – az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok mellett biztosítja az ügyfelek helyben történő gyors és szakszerű ügyintézését. A kormányablakbuszban lehetőség lesz ügyfélkapu regisztrációra, személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, illetve vezetői engedéllyel és gépjárművel kapcsolatos ügyintézésre. A mobilizált ügyfélszolgálaton a diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK adatlap is igényelhető.

A koronavírus járványra való tekintettel kérjük, hogy a maszkviselésre, kézfertőtlenítésre és távolságtartásra kiemelt figyelmet fordítsanak.

AktuálisBaranya megyeegészségügyi szűrővizsgálat