2024.04.25, Csütörtök
Sikerrel szerepelt az ENSZ bűnmegelőzési pályázatán a Pécsi Tudományegyetem
Illusztráció: pixabay.com

Sikerrel szerepelt az ENSZ bűnmegelőzési pályázatán a Pécsi Tudományegyetem

MTI

2020.10.20. 09:26

A pécsi intézmény az ENSZ által kidolgozott egyetemi tananyagokról folytat majd egyeztetéseket más felsőoktatási intézményekkel.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a szervezett bűnözés, az emberkereskedelem és az embercsempészet témakörét érintő tananyagokról is egyeztetéseket folytat a jövőben a tágan vett térségben lévő partnerintézményekkel a Pécsi Tudományegyetem - közölte a pécsi felsőoktatási intézmény.

Mint azt a PTE közleményében írták, az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala által kiírt felhívásra

csaknem hetven országból több mint kétszáz pályázatot adtak be a különböző felsőoktatási intézmények, az ENSZ pedig ezek közül a pécsivel együtt mindössze négyet támogatott.     

A kommünikében Mohay Ágostont, a pécsi jogi kar nemzetköziesítésért felelős dékánhelyettesét, a projekt szakmai vezetőjét idézve közölték: az intézmény az ENSZ hivatala által kidolgozott egyetemi tananyagokról folytat majd egyeztetéseket más felsőoktatási intézményekkel olyan kiemelt témakörökben, mint

  • kiberbűnözés,
  • a szervezett bűnözés,
  • az emberkereskedelem és embercsempészet,
  • a terrorizmus elleni küzdelem,
  • a bűnmegelőzés
  • és igazságszolgáltatás.     

A pályázat központi eleme egy háromnapos - a pandémia miatt online formában megvalósuló - workshop lesz, amelyet november 4. és 6. között rendeznek.     

A közlemény szerint a cél az, hogy a rendezvényen szerzett tapasztalatokra építve a partneregyetemekkel közös ajánlást fogalmazzanak meg az érintett tananyagok fejlesztésére. Az angol nyelvű workshop minden érdeklődő számára online megtekinthető lesz, az elérhetőséget a PTE jogtudományi karának honlapján teszik majd közzé.

AktuálisPécsPécsi TudományegyetemENSZpályázatbűnmegelőzés