2023.03.30, Csütörtök
Döntöttek az új pécsi labdarúgó stadion helyszínéről
Illusztráció: pixabay.com

Döntöttek az új pécsi labdarúgó stadion helyszínéről

MTI

2021.09.10. 09:00

Három potenciális helyszín közül választhatott az építészeti szakértőkből és babdarúgó-legendákból álló döntőbizottság, Bolárkert lett a nyertes helyszín.

Pécs délnyugati részén, a Bolgárkertben lesz majd a város új futballstadionja, a már épülő labdarúgó akadémia szomszédságában. A baranyai megyeszékhely önkormányzatának közlése alapján a kormányzati finanszírozásban megvalósuló új stadion helyszínéről egyhangú szavazással döntött a pécsi városi közgyűlés népjóléti és sportbizottsága.

Hozzátették: az Emberi Erőforrások Minisztérium sportállamtitkárságával kötött korábbi megállapodás alapján az új pécsi stadion építésének előkészítését a végleges kiviteli tervek elkészítéséig az önkormányzati tulajdonban álló Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. végzi.

Fogarasi Gábor, a bizottság elnöke kiemelte:

a bizottság a város főépítésze mellett egyetemi építészeti szakértőt és két pécsi labdarúgó-legendát, Dárdai Pált és Katzirtz Bélát kérte fel az előzetesen szakmai szempontok alapján kiválasztott három potenciális helyszín értékelésére.

A közlés szerint mindannyian a Bolgárkertet támogatták az új stadion helyszínéül. A bizottsági döntést követően "folytatódhat a pécsi aréna építésének előkészítése", a PSN Zrt. pedig tájékoztatja a szaktárcát arról, hogy a jóváhagyott terület megvásárlása és a részletes kiviteli tervek előkészítésére mekkora kormányzati forrásra lesz szükség. Ha ez beérkezik a cég számlájára, akkor az új létesítmény kiviteli terveinek előkészítése következik.

AktuálisPécslabdarúgásstadionépítésPécsi Sport Nonprofit Zrt.