2024.03.04, Hétfő
Bővíti információs hálózatát az Autisták Országos Szövetsége
Illusztráció: pexels.com

Bővíti információs hálózatát az Autisták Országos Szövetsége

MTI

2022.01.16. 07:20

A szövetség az eddig meglévő tíz irodája mellett Miskolcon, Siófokon, Szekszárdon és Pécsen nyit új információs pontokat.

Bővíti információs hálózatát az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) - közölte a szervezet elnöke az MTI-vel.

A szövetség az eddig meglévő tíz irodája mellett Miskolcon, Siófokon, Szekszárdon és Pécsen nyit új információs pontokat - mondta Kővári Edit.

A vidéki irodák célja, hogy az autizmussal érintett családok olyan közvetlen segítséget kapjanak, amelyet az AOSZ budapesti központjából nem tud megadni - tette hozzá.

Ismertetése szerint segítenek a fogyatékossággal, autizmussal kapcsolatos ügyintézésben, és abban, hogy az autisták egyenlő eséllyel férjenek hozzá a szolgáltatásokhoz. Az AOSZ Info-Pont irodák célja az is, hogy feltárják az autisák és családjaik helyi szükségleteit, átadják a tapasztalatokat, jó gyakorlatokat, emellett segítséget nyújtanak azoknak is, akik találkoznak autista gyermekekkel és felnőttekkel, hogy jobban megismerjék az autizmust.

Az AOSZ-nak, amely 1988-ban egyesületként alakult, száz tagegyesülete van országszerte. Magyarországon becslés szerint körülbelül százezer család életét befolyásolja az autizmusspektrum-zavar - mondta a szövetség elnöke.

Aktuálisautizmussal élőkautizmusPécsirodaház