2024.04.19, Péntek
A Pécsi Tudományegyetem fogadja az Ukrajnából menekülő hallgatókat 
Illusztráció: pixabay.com

A Pécsi Tudományegyetem fogadja az Ukrajnából menekülő hallgatókat 

MTI

2022.03.09. 07:49

A Pécsi Tudományegyetem eltökélt abban, hogy minden hallgató számára a legmegfelelőbb, egyénre szabott segítséget nyújthassa tanulmányai folytatásához.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) külön jelentkezési felületet nyitott meg azon hallgatók számára, akik az ukrajnai háború elől menekülnek, de szeretnék folytatni tanulmányaikat - közölte az intézmény.

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) szintén arról adott tájékoztatást, hogy az általa oktatott tudományterületeken biztosítja az Ukrajnából menekülő hallgatók számára, hogy folytathassák egyetemi tanulmányaikat, az érvényben lévő szabályzatok keretei között.

A PTE kiemelte, Magyarország első egyetemén több száz angol és magyar nyelvű képzésen folytathatják tanulmányaikat a menekültek.

A jelentkező hallgatók automatikusan mentesülnek a jelentkezési díj megfizetése alól, és a PTE vezetése az alapítvánnyal egyeztetve jelenleg is dolgozik a további, hallgatóbarát pénzügyi részletek meghatározásán - olvasható a közleményben.

Az egyetem közölte, a PTE karai 63 szakon ajánlottak fel idegen nyelvű képzéseket 413 hallgatónak (ezen belül 56 angol nyelvű szakon 379 hallgatónak) és 1960 helyet a magyar nyelvű szakokon, a saját kari költségvetésük terhére.
Hangsúlyozták, a Pécsi Tudományegyetem eltökélt abban, hogy minden hallgató számára a legmegfelelőbb, egyénre szabott segítséget nyújthassa tanulmányai folytatásához.

A Pécsi Tudományegyetem kiáll a béke mellett, és segíti a rászorulókat - zárta közleményét az intézmény.
A BCE közölte, pénzadománnyal, központi adománygyűjtéssel, illetve kollégiumi helyek felajánlásával is segíti az orosz-ukrán háború miatt nehéz helyzetbe került embereket.

Hangsúlyozták, az egyetem egész közössége aggódva figyeli az orosz-ukrán konfliktus történéseit, ezért az elmúlt napokban az intézmény megszervezte a segítségnyújtás módjait.

A BCE vezetése úgy döntött, hogy a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek pénzadományt is nyújt az ukrán-orosz konfliktus miatt Magyarországra érkező menekültek megsegítésére, továbbá központi gyűjtést is szervez épületeiben a rászorulóknak - olvasható a közleményben.

AktuálisPécsPécsi TudományegyetemUkrajnamenekültfelsőoktatás