2024.07.18, Csütörtök
Félmilliárd forintból fejleszti szekszárdi gyakorlóiskoláját a PTE
Illusztráció: pixabay.com

Félmilliárd forintból fejleszti szekszárdi gyakorlóiskoláját a PTE

MTI

2022.11.05. 07:56

A PTE Illyés Gyula Általános Iskola jövő őszig teljes körű belső felújításon esik át, új eszközöket szereznek be, valamint modernizálják az épülethez tartozó sport- és játszóudvart.

Félmilliárd forintos fejlesztési forrás segítségével újítja meg a pedagógusképzést szolgáló, Szekszárdon működő gyakorló általános iskoláját a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával zajló fejlesztés keretében a PTE Illyés Gyula Általános Iskola jövő őszig teljes körű belső felújításon esik át, új eszközöket szereznek be, valamint modernizálják az épülethez tartozó sport- és játszóudvart tájékoztatta a PTE az MTI-t.

Közölték: a pályázattal lehetőség nyílik a magas színvonalú oktatásra, a testnevelés és sportolási lehetőségek javításával a gyermekek egészségének védelmére, testi fejlődésük elősegítésére.

A közleményben kitértek arra, hogy a PTE a Semmelweis Egyetemmel (SE) közösen nyert el egymilliárd forintot gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztésére az EFOP keretéből. A pénzt fele-fele részben használhatja fel a két intézmény: a PTE a szekszárdi intézményre, az SE pedig a budapesti Pető András iskolára.

AktuálisPécsi TudományegyetemSzekszárd általános iskolaiskolafelújítás