2024.04.27, Szombat
Ünnepség - Egy évszázada költözött Pozsonyból Pécsre a Földrajzi és Földtudományi Intézet
Fotó: pte és unsplash.com

Ünnepség - Egy évszázada költözött Pozsonyból Pécsre a Földrajzi és Földtudományi Intézet

MTI

2024.02.27. 11:27

A centenáriumot előadásokkal, díjátadóval ünneplik meg.

Prinz 100 címmel tartanak előadásokkal, díjátadóval egybekötött megemlékezést a pécsi földrajzi felsőoktatás kezdetének századik évfordulója alkalmából március 5-én a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - közölték a szervezők az MTI-vel. Azt írták, hogy a PTE Természettudományi Karán működő Földrajzi és Földtudományi Intézet száz évvel ezelőtt költözött az egykori pozsonyi Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetemről Pécsre.
 


A legismertebb tudósok teszik tiszteletület Pécsett

Az európai hírű geográfus, Prinz Gyula későbbi rektor által alapított intézet centenáriumi ünnepségére az országból több mint száz szakember érkezik és hallgathat meg előadásokat az intézet születéséről és az azóta befutott pályaívről, a kiemelkedő személyiségekről, professzorokról.  A rendezvény keretében adják át a föld- és földrajztudomány területén végzett kiemelkedő oktatói, nevelői és tudományos kutatómunkát végző oktatók, kutatók és hallgatók tevékenységének elismeréséül szolgáló Prinz Gyula-díjat, és koszorúzzák meg az alapító szobrát.

Az ünnepségen mások mellett a pécsi, a szegedi egyetem és a Babes-Bolyai Tudományegyetem szakemberei, tudományos társaságok képviselői tartanak előadásokat.

A rendezvényről további részletek a ttk.pte.hu oldalon olvashatók.

AktuálisPécsPécsi TudományegyetemPrinz 100centenáriumPrinz Gyula-díj