2024.09.19, Csütörtök
Három szakterület kérdéseiről tanácskoznak a pécsi egészségügyi konferencián
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Három szakterület kérdéseiről tanácskoznak a pécsi egészségügyi konferencián

MTI

2024.09.19. 12:20

Az egészségtudomány aktualitásait, az egészségügy fejlesztésének lehetőségeit vitatják meg azon konferencián, amelyet a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szervezésében tartanak magyar, cseh, lengyel és szlovák szakemberek részvételével csütörtökön és pénteken a baranyai vármegyeszékhelyen.

A PTE közleményében azt írták, hogy a konferencia három különböző szakmai eseményt is magában foglal, így egy nemzetközi ápolástudományi szimpóziumot, egy szintén nemzetközi szimulációs workshopot rendeznek, és a hagyományos Pécsi Sürgősségi Napokat is megtartják a tanácskozás keretében. A Egészségtudományi Kar Sürgősségi Ellátási, Egészségpedagógiai és Ápolástudományi Intézete konferencia célja, hogy az egészségügyi szakdolgozók és a tudomány iránt érdeklődők számára szellemi műhelyt biztosítson.

 

 

Az ápolás, sürgősségi ellátás nemzetközi tapasztalatcseréjére is sor kerül

A program részeként a szakemberek V4 országok jó gyakorlatait osztják meg a résztvevőkkel a kiterjesztett hatáskörű ápolás, a sürgősségi ellátás, a szimuláció és a nemzetköziesítés tekintetében. Közölték: a rendezvény a csehországi, magyarországi, szlovákiai és lengyelországi ápolók és más egészségügyi hivatások tudományos és szakmai közösségei számára is fórumot biztosít, hogy a szakemberek ismereteiket, tapasztalataikat megoszthassák egymással. A PTE V4-országokban működő partneregyetemeivel a V4-alap és a Belügyminisztérium által finanszírozott konferencia keretében olyan közös kihívások leküzdése érdekében működne együtt, mint a munkaerőhiány, az egészségügyi dolgozók külföldre vándorlása - tértek ki rá a közleményben. A rendezvényről részletes programja megtalálható a www.etk.pte.hu webcímen.

AktuálisPécsPécsi TudományegyetemPécsi Sürgősségi Napok