2024.05.27, Hétfő

Korszerűsödik a szentlőrinci járás internethálózata

mti

2017.08.24. 17:50

Összesen csaknem 1 milliárd forint támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretéből a 3C Távközlési Kft. újgenerációs szélessávú (NGA) hálózatok kiépítésére három vidéki járásban.

A cég csütörtöki közleménye szerint a projektek az Európai Unió, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a kormány hozzájárulásával várhatóan 2018 júliusára fejeződnek be. 

A nagykállói járásban a kivitelező cég 684 millió forintos projektet valósít meg közel 616 millió forintos Ginop-támogatással Balkány, Biri, Bököny, Érpatak, Nagykálló, Szakoly települések 9474 háztartásának internet-ellátása érdekében.

A szentlőrinci járásban induló, 268 millió forint értékű projekthez a Ginop keretében 241,44 millió forint támogatást kapott a cég, a fejlesztés Boda, Cserdi, Csonkamindszent, Dinnyeberki, Gerde, Gyöngyfa, Hetvehely, Kacsóta, Okorvölgy, Pécsbagota, Sumony, Szentdénes, Szentkatalin, Velény, Zók települések 1497 háztartását látja el nagy sávszélességű internetkapcsolattal.

A szentgotthárdi járásban megvalósuló, csaknem 196 millió forintos projektet a Ginop 134,18 millió forinttal támogatta, a hálózatkorszerűsítés Alsószölnök, Apátistvánfalva, Csörötnek, Felsőszölnök, Gasztony, Kétvölgy, Kondorfa, Magyarlak, Nemesmedves, Orfalu, Rábagyarmat, Rátót, Rönök, Szakonyfalu, Szentgotthárd, Vasszentmihály települések 1150 háztartását érinti.

Az új hálózatok alkalmasak lesznek a növekvő használati intenzitás és sávszélesség-igény kielégítésére, így a korszerű hálózattal nem rendelkező települések legalább másodpercenként 30 megabit sebességű internetszolgáltatáshoz jutnak - írták.

 

Forrás: mti

Gazdasághálózatfejlesztésinternettelekommunikációszentlőrinci járás