2024.04.25, Csütörtök

Újabb pályázati lehetőségekkel támogatják a munkahelyteremtést Baranyában

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.07.30. 13:09

Hatmilliárd forintos keret biztosításával hirdette meg a Kormány a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatását.

Ezzel kívánja segíteni a kkv-szektor versenyképességének növelését. Az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások ösztönzésével erősödhetnek a helyi gazdaságok, felzárkózhatnak a hátrányos helyzetű térségek is. A programba új elemként a hatodik életévét be nem töltött gyermekét saját háztartásában nevelő nők foglalkoztatásának kiemelt támogatását is bekerült.

A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű támogatásként nyújtható, melynek mértéke új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet. Ezen felül a pályázók kiegészítő támogatásként kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként további 700 ezer forint, amennyiben az elmúlt 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatott álláskereső személy felvételét vállalják, új munkahelyenként további 1,5 millió forint, amennyiben pedig a beruházás befejezését követően hatodik életévét be nem töltött gyermekét saját háztartásában nevelő nő foglalkoztatását vállalják a pályázók, új munkahelyenként további 1,5 millió forint támogatást kaphatnak.

Ezen felül a pályázók, amennyiben kedvezményezett járásban vagy településen hajtják végre a beruházást, akkor új munkahelyenként még további 400 ezer forint támogatást kaphatnak, így a vállalatok akár 3,4 millió forint összegű támogatásban is részesülhetnek. A munkáltatónak a 2 éves foglalkoztatási kötelezettség mellett vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti az érintett térségben.

A pályázati felhívás keretében a kkv-k új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, illetve a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

Az elmúlt egy évben Baranya megyében munkahelyteremtő beruházás támogatása iránt korábban kiírt 2 pályázati eljárás során mintegy 39 nyertes pályázó összesen 828 510 932,- forint értékben kapott támogatást.

A munkaerő-piaci program pályázati időszaka 2018. július 23-tól 2018. szeptember 10-ig tart.

A pályázaton való részvétellel, a pályázat feltételeivel és elkészítésével kapcsolatban a Baranya Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya a (72) 896-000 telefonszámon, vagy személyesen ügyfélfogadási időben (Pécs, Király utca 46.) nyújt tájékoztatást.

A pályázati nyomtatványok a „Kapcsolódó anyagok” alatt letölthetők.

GazdaságBaranya megyepályázatmunkahelyteremtés