Egészséges, helyi, szezonális ételeket az iskolai menzákra – erről egyeztetett a Baranya Megyei Önkormányzat, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Pécsi Székesegyház Nagycsaládosok Egyesülete a baranyai megyeszékhelyen. A program vendége Buday Péter séf volt, aki évek óta foglalkozik a közétkeztetés reformjával.
Buday Péter Ízig varázs című szakácskönyvét is bemutatták a kóstolóval egybekötött beszélgetésen. A sztárséf missziója a közétkeztetés átalakítása.
A gyermekétkeztetés reformja Baranyában és a megyeszékhelyen sem ismeretlen, hangsúlyozta Őri László, a megyei közgyűlés elnöke.
A kóstolóval egybekötött bemutatón a szakemberek ízelítőt kaptak azokból az ételekből, amelyek helyben termelt alapanyagokból készültek, megfelelnek a 21. századi elvárásoknak, só, cukor, zsírtartalom tekintetében is. A program keretében a mesterséf szakácskönyvét a baranyai iskolákba is eljuttatják.