2023.10.02, Hétfő
Új egészségügyi intézményt épít Pécsett a Strabag
illusztráció - pixabay

Új egészségügyi intézményt épít Pécsett a Strabag

magyarepitok.hu

2020.02.20. 08:01

Négy egészségügyi beruházásban is kihirdette a nyertest az AEEK; a baranyai megyeszékhelyen a gyermekklinika bővül.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kihirdette a nyerteseket a leromlott állapotú egészségügyi épületekre kiírt közbeszerzésében. A TED-en megjelent adatok szerint Székesfehérváron egy épület, míg Győrben két épület felújítását, illetve átépítését végzi el az Imocent Kft. A pécsi projektet a Strabag Építő Kft. kivitelezi, ez esetben új épület jön létre.


Panel épületek kapnak fejlesztést

Székesfehérváron a Kikinda utcában egy nyolcemeletes házgyári panel kap belső felújítást, illetve olya átalakítást, mely során további lakások, helyiségek jönnek létre. Győrben a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházat két projekt is érinti. Az egyikben a Vasvári Pál utcai C/2 épületben a 6. emelet kap felújítást, míg a másikban az Ifjúság körúton egy tízemeletes panelt újítanak fel teljes mértékben.

Pécsett egy teljesen új, háromszintes  egészségügyi intézmény épül meg a József Attila utcában, a gyerekklinika szomszédságában. A gyermekklinika fejlesztésének a terveit másfél évvel ezelőtt ebben a cikkében ismertette a pecsma.hu. Eszerint létrejön egy új központ, egyrészt bővítve a gyermek- és ifjúságpszichiátriát, másrészt korszerűen felszerelt gyermeksürgősségi, baleseti osztályt kialakítva.
 

Csoportos foglalkozásokra alkalmas terasztető is létesül Pécsett

A most megjelent hirdetmény szerint a lapos tetős, monolit vasbeton vázas új épületben két vizsgáló fogadja majd az ambuláns betegeket, valamint további orvosi és pszichológusi szobák látják el a járóbeteg szakrendelést.

Az épület fő funkcionális egysége az első emeleten elhelyezkedő 25 ágyas beteg részleg, amely alapterületét tekintve a legnagyobb kiterjedésű, továbbá átjárást biztosít a meglévő szomszédos épületbe.

A második emeleten csoportos foglalkoztató és 25 fős tárgyaló létesül, valamint orvosi és pszichológusi szobák. Az emelettel egy szintben létrejövő lapos tetőt, járható terasztetőként tervezik, amely jó időben csoportos foglakozások tartására is alkalmas lehet.

építőipari cégekStrabagGazdaságegészségügyi fejlesztésÁllami Egészségügyi Ellátó KözpontImocent Kft.