2024.02.21, Szerda
Üzemcsarnok épült egymilliárd forintból Pécsen
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara - Facebook

Üzemcsarnok épült egymilliárd forintból Pécsen

MTI

2020.07.23. 15:00

Átadták Pécs mintegy egymilliárd forintos pályázati támogatással épült új üzemcsarnokát a város déli ipari parkjában szerdán - tájékoztatta a polgármesteri hivatal közleményben az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a kéthektáros területen kialakított 4500 négyzetméteres létesítményt, valamint a hozzá tartozó raktárt, kamiondokkolót, irodát, és egyebek mellett parkolókat a Matro Kft. hat évre vette bérbe az önkormányzattól. A honlapja szerint három évtizede Pécsett működő, tanulókkal együtt mintegy 300 embert foglalkoztató cég gépjárműalkatrészeket, forgácsoló szerszámokat és szerszámbefogó rendszereket készít.

A polgármesteri hivatal közölte, hogy az önkormányzatnak korábban mintegy 985 millió forint pályázati támogatásnak köszönhetően nyílt lehetősége a déli ipari park városi tulajdonú területeinek közművesítésére, az úthálózat fejlesztésére, buszmegálló és parkoló építésére. A beruházásra új ipari befektetők megtelepedése és a városban működő vállalkozások fejlesztési céljainak támogatása érdekében volt szükség.

GazdaságMatro Kft.PécsBaranya megyegépjárműalkatrészberuházás