2023.10.02, Hétfő
Hárommilliárd forintos tőkealapot hoz létre az MFB Invest Zrt. Pécsen
Illusztráció: pexels.com

Hárommilliárd forintos tőkealapot hoz létre az MFB Invest Zrt. Pécsen

MTI

2021.04.02. 08:24

Az MFB Invest Zrt. hárommilliárd forintos befektetésével létrejövő tőkealap kedvező feltételekkel nyújtott tőkefinanszírozással a pécsi és a baranyai vállalkozásokat segíti a jövőben.

Hárommilliárd forintos keretösszeggel indítja el vállalkozásfejlesztési tőkealapját Pécsen a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csoportjához tartozó, kis- és középvállalkozások tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. - közölte a pécsi önkormányzat az MTI-vel.

A helyhatóság közleménye szerint az MFB Invest Zrt. hárommilliárd forintos befektetésével létrejövő tőkealap kedvező feltételekkel nyújtott tőkefinanszírozással a pécsi és a baranyai vállalkozásokat segíti a jövőben.
A kommünikében kiemelték, hogy a társaság finanszírozási formája eltér a hagyományostól, mert "egyszerre képes a város vállalkozásait és térségi célok megvalósulását segíteni" - írták.

A tájékoztatás szerint a tőkealap kezdeti keretösszegét az igények ismeretében bővítheti az MFB Invest Zrt., amely már ebben az évben megkezdi a tőkefinanszírozás folyósítását.
A tőkealap kezelését az MFB Invest Zrt. százszázalékos tulajdonában álló Focus Ventures Tőkealap-kezelő Zrt. látja el, míg a város részéről a Pécsi Városfejlesztési Zrt. végzi az alappal kapcsolatos operatív feladatokat - jelezték a közleményben.

A kommünikében közölték még, hogy a pécsi városvezetés üdvözli a tőkealap felállítását, amelynek komoly szerepe lehet a növekedési potenciállal rendelkező pécsi kis- és középvállalkozások fejlődésében, versenyképességük javításában.

GazdaságPécsbankvállalkozásMFB Invest Zrt.