2024.04.21, Vasárnap
Tovább emelkedtek az új építésű lakások árai
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Tovább emelkedtek az új építésű lakások árai

MTI

2024.03.12. 09:32

Pécsen is egymillió forint felett van az új ingatlanok fajlagos négyzetméterenkénti ára.

A vidéki ingatlanpiacon az új építésű lakások kínálati négyzetméterára idén az első negyedévben átlagosan 1,035 millió forint, ami  0,7 százalékkal haladja meg a korábbi negyedéves értéket - közölte az Otthon Centrum az MTI-vel. Hozzátették, hogy ilyen kismértékű emelkedésre legutóbb a koronavírus-járvány második hulláma alatt volt példa az új építésű lakások piacán.
 


Vidéken Debrecenben a legdrágábbak a lakások, Pécs is az élmezőnyben

A cég tapasztalata szerint a legtöbb projektben nem vagy csak minimálisan emeltek árat a fejlesztők.
Egyúttal arra is kitértek, hogy a vidéki városok közötti ár sorrend változott és már Debrecen a legdrágább 1,22 millió forintos fajlagos négyzetméterárral, ami a településen az utóbbi negyedévben indult, jelentős számú új projekttel magyarázható.

Sopron négyzetméterenként 1,18 millió forinttal a második, míg Szeged 1,12 millió forinttal a harmadik helyen áll. Egymillió forint feletti fajlagos ár jellemző még Érdre, Pécsre és Veszprémre. A nagyvárosok mindegyikében az átlagos négyzetméterár megközelítette az egymillió forintot, Miskolcon is 900 ezer forint fölé nőtt az átlagérték.

A baranyai nagyváros TOP 3-ban az új projektszámok tekintetében 

Az Otthon Centrum első negyedéves felmérése szerint a 25 vármegyei jogú városban 259 projektben 6003 lakás épül, ami nagyjából azonos az előző negyedéves adatokkal. Ahogy az árversenyt, úgy a projektszámokat is Debrecen vezeti, a legtöbb (41) beruházás itt található, ezt követi Szeged és Pécs 33, illetve 24 projekttel. 

GazdaságBaranya megyePécsingatlanfejlesztésúj építésű lakásoklakásárak