2024.04.27, Szombat
Uniós forrásból korszerűsítették a pécsi páncélszekrényeket gyártó céget
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Uniós forrásból korszerűsítették a pécsi páncélszekrényeket gyártó céget

MTI

2024.03.18. 08:59

A vállalkozás a fejlesztés révén piacai bővítését tervezi.

Termékei további fejlesztését szolgáló gépeket szerzett be és korszerűsítette gyárát a páncélszekrényeket gyártó pécsi Strauss Metal Kft. - tájékoztatta a több mint harminc éve működő, magyar tulajdonú társaság az MTI-t.

Gépbeszerzésre és energiakorszerűsítésre fordították a forrásokat

A cég közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz 125 millió forintos támogatásával megvalósult fejlesztés eredményeként a társaság telephelyén energiamegtakarítást eredményező beruházásokat hajtottak végre, továbbá a társaság versenyképességét növelő gépeket vásároltak.

 


Növelte gyártókapacitását a páncélszekrényeket gyártó cég

A több mint 600 saját fejlesztésű, az értéktárolás és pénzkezelés területén alkalmazható terméket, elsősorban különböző méretű páncélszekrényeket előállító társaság az MTI érdeklődésére közölte: az új élhajlító és a kézi lézerhegesztő gép, valamint informatikai eszközök beszerzésével fejlettebb technológiát tudnak alkalmazni. Ezzel bővültek az értékteremtési lehetőségeik, növelték kapacitásukat és így több bevételre tehetnek szert.

Bővítést tervez a vállalkozás

A jelenleg 22 főt foglalkoztató cég közlése szerint a programnak köszönhetően a vállalat további növekedésére, termékeik további fejlesztésére kínálkozik lehetőség, ezért a piacaik bővítését, és a meglévő technológiák további fejlesztését tervezik.

GazdaságPécsuniós forrásStrauss Metal Kfteszközbeszerzésenergiahatékonyság