2024.04.20, Szombat

Felélesztik az uránvárosi piac övezetét Pécsett

magyarepitok.hu

2018.05.04. 15:23

Hamarosan megkezdődik a piac átépítése és a környék modernizálása is.

Miután tavaly januárban bejelentették a pécsi Hajnóczy úti piac és környéke fejlesztését és októberben el is kezdték keresni a kivitelezőt, most az uniós közbeszerzés adataiból kiderült: a Szedibau Építőipari Kft. végezheti el a munkálatokat. A Baranya megyei illetőségű vállalat 495 millió forintból alakítja ki a Pécs nyugati felén fekvő Uránváros új piacterét, valamint kibővíti a környező zöldterületeket is. A projekt az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával valósul meg.

 

 

A mintegy 25 ezer lakosú Uránváros Pécs második legnépesebb városrésze. A létrejöttét – nevének megfelelően – a város életében korábban fontos uránbányák megnyitásának köszönheti. A kerületben korábban a Pécs2010 Kulturális Főváros projekt kapcsán is végeztek fejlesztéseket többek között a Szilárd Leó Parkban.

 

Az egyetemvárosból biciklivel is elérhetővé lesz a piac

A piac átalakítása során most első lépésként a pavilonokat bontják el. Ezután két új épületet emelnek a megújuló piacon, összesen 790 négyzetméteren, a kiírás szerint négy hónap alatt. A következő fázisban a terület helyreállítása és burkolása következik, majd a meglévő csarnok felújítása (utóbbit 100 napon belül kell elvégezni).

 

 

A piac környezetében útfejlesztéseket és zöldterületi környezetrendezési munkálatokat végeznek el: összesen 5500 négyzetméternyi aszfaltfelületet építenek ki és 4300 négyzetméternyi térkőburkolatot helyeznek le. Ezzel együtt más munkálatok mellett egy szökőkutat is felújítanak. A projekthez 1 kilométernyi kerékpárútépítés is kapcsolódik, az új út a korábban ismertetett tervek szerint keleti végén összeér majd az egyetemvárosi kerékpárúttal.

 

 

Galéria

Helyi hírekkiállításépületfelújításminőségjavításHÉV