2024.04.24, Szerda

Vízgazdálkodási beruházássorozat indul Délnyugat-Magyarországon

magyarepitok.hu

2018.09.28. 15:02

A Szabadics Zrt. kivitelezésében megvalósuló 2,9 milliárd forintos beruházásban többek között kutakat fúrnak, az ívóvízhálózatot fejlesztik és víztornyokon is dolgoznak majd.

Jelentős közműhálózat-bővítési program rajtol el Somogy és Baranya megyében. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) beruházásában zajló projektek során többek között javítják az ivóvíz minőségét, a 2,9 milliárd forintos építkezést a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. kivitelezi - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

 

Több település is jól jár

A projektben Szentlőrincen kialakítanak egy 900 köbméter/nap kapacitású ammoniummentesítő és gáztalanító telepet illetve a régi víztorony helyett felépítenek egy új, 250 köbméteres kapacitású létesítményt. Ezen felül új kutat is fúrnak több más feladat elvégzése mellett.

A lakócsai vízműben kiépítenek egy hasonló, 254 köbméter/nap kapacitású tisztító berendezést, illetve az eddig használt LakócsaPotonyTótújfalu-vezetékhálózathoz hozzákapcsolják Szentborbás települést is. Itt is sor kerül kútfúrási munkákra és fejlesztik a szentborbácsi és lakócsai víztornyokat is.

A Csokonyavisonta és Rinyaújlak által alkotott közös közműhálózatra úgyszintén rákapcsolnak egy kialakításra kerülő új víztisztító központot (400 köbméter/nap kapacitással), melyet a csokonyavisontai vízműben adnak át. Ezzel együtt itt is sor kerül kútfúrásra, valamint víztorony-felújításra is.

Helyi hírekSzabadics Zrt.SzentlőrincivóvízmélyépítésCsokonyavisontaLakócsaPotonyTótújfaluSzentborbásRinyaújlak