2024.05.18, Szombat

Újra megrendezik a Tanuló Fesztivált Pécsett

pecs.hu

2019.04.08. 10:10

A fesztivál a tanulási képesség fejlesztését kívánja előmozdítani, nem hagyományos tanulási helyzetekkel, formákkal a fiatalok, felnőttek és szeniorok aktív részvételével.

Szeptember 21-22-én újra lesz Pécsett Tanuló Fesztivál, mely a tanulás örömét, hasznosságát és a teljesítmény fokozását hivatott bemutatni és népszerűsíteni. A fesztiválon közel 70 szereplő több mint 130 programján vehetnek részt az érdeklődők.

A első Tanuló Fesztivál interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját, melyhez kapcsolódóan a város vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanulófesztivált szervez. A fesztivál első napját az oktatási intézményeknek, míg a második napot a családoknak ajánlják a szervezők. Tavaly a Széchenyi tér, Szent István tér és a Civil Közösségek háza volt kiemelt helyszín, melyhez idén a Kossuth tér is csatlakozik, több mint 130 programmal és 70 résztvevővel.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta a sajtótájékoztatón: fontos, hogy olyan események is legyenek egy város életében, melyek platformként szolgálnak pécsi közösségek bemutatkozására. A tudásátadás és a képességfejlesztés ugyanis közös érdeke a városnak – tette hozzá a polgármester.

Dr. Németh Balázs egyetemi docens, intézetigazgató hangsúlyozta,

a pécsi Tanuló Fesztivál célja, hogy tematikus programokon keresztül segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, továbbá a tanulási teljesítmény fokozását.

A fesztivál a tanulási képesség fejlesztését kívánja előmozdítani, nem hagyományos tanulási helyzetekkel, formákkal a fiatalok, felnőttek és szeniorok aktív részvételével. A második Tanuló Fesztivál mottója ezen gondolat mentén az élményalapú tanulás lesz – tette hozzá Németh Balázs.

A második pécsi Tanuló Fesztivál témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek és intézmények önkéntes felajánlásaiból állították össze a szervezők, melyben minden résztvevő saját elhatározásából vesz részt. Kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők, valamint zenei előadások, divatbemutató, koncertek, táncház, és különleges tanulási formák megjelenítése teszik színessé a rendezvényt. A rendezvényhez egyébként folyamatosan lehet csatlakozni a fesztivál honlapján.

 

PécsHelyi hírekoktatásdiákok