2024.07.27, Szombat
Kosárlabda játékvezető képzés indul Pécsen
dvtk.eu

Kosárlabda játékvezető képzés indul Pécsen

http://kosarsport.hu

2019.08.21. 14:40

A Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség és a Pécsi Tudományegyetem Játékvezetői tanfolyamot indít. A Játékvezetői tanfolyam egyben a Campus Credit keretében felvehető egyetemi kurzus is, de nem csak egyetemisták jelentkezését várják.

A tanfolyamot elvégzők kezdetben a megyei szintű utánpótlás és felnőtt mérkőzéseken lehetnek játékvezetők, a tanfolyam elvégzést követően nemzetközi karriert építhenek: aki kellően motivált, lehetősége lehet az  NB II-s majd NBI.B és NBI.A, végül nemzetközi mérkőzések vezetésére is – írja a megyei kosárlabda szövetség honlapján.

A tanfolyam 2019. szeptember 17-én indul tíz elméleti- két gyakorlati foglalkozásból és gyakorló játékvezetésből áll. December végére játékvezetővé válhat, aki jelentkezik és elvégzi a tanfolyamot. Hetente egy foglalkozás van, ami 1-1,5 óra időtartam elfoglaltságot jelent.

Az elméleti foglalkozásokon a szabálykönyvben található fejezeteket megismerése. A szabályismeretet mérkőzésjelenetek megtekintésével is segítjük.A játékvezető jelölteknek a gyakorlat a játékvezetés mechanikáját tartalmazza. (helyezkedés a pályán, karjelek, felelősségi területek stb.) A gyakorló játékvezetés mentori segítséggel történik.

Az elméleti órák végén a játékvezetők tesztet írnak. 80%-os eredmény szükséges a működéshez. Egy fizikai tesztet is szükséges teljesíteni, mely teremben ingafutásból áll. A játékvezetői vizsga megszerzése után a működés feltétele a regisztráció az MKOSZ nyilvántartási rendszerébe és félévente a játékvezetői továbbképzőn való részvétel.

Az ideális jelölt az. aki szereti a kosárlabdát, aki játékosként is kipróbálta a kosárlabda sportágat, aki nem ijed meg a konfliktushelyzetektől, érett, kiegyensúlyozott személyiség, aki elhivatottságot érez a játékvezetés iránt és alázatot tanúsít a sportág iránt, aki motivált a játékvezetés megtanulására és türelmes annak gyakorlására, aki idegen nyelvet (angol) beszél, akinek nem csak egyéni ambíciói vannak, hanem közösségben is tud gondolkodni.

A képzés a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi karán lesz. A Játékvezetői tanfolyam ára bruttó 12.700 Ft. Az egyetemista jelentkezők, amennyiben egyetemi kurzusként veszik fel a képzést díjmentesen végezhetik el.

A korhatár 15 év, általános iskolai végzettség szükséges.

További információ és jelentkezés:

Praksch Péter

[email protected]

Határidő: 2019. szeptember 16.

Helyi hírekkosárlabdaPécsPécsi Tudományegyetemképzés